Zou het?

143070726

Als iemand me vorige zomer had gezegd wat me allemaal te wachten stond, was ik in september nooit terug in de schoolbanken gekropen. Echt. Nooit.

Als ik er nu op terugkijk, hou ik nog altijd niet voor mogelijk hoe ik het heb gedaan. Terwijl ik alles van werk over sociaal leven tot sporten heb moeten laten vallen en ik lange tijd alleen nog maar een keer per week buitenkwam voor mijn opleiding en om boodschappen te doen, heb ik maar 2 lessen gemist op een heel schooljaar.

En hier zijn we dan. Gisteren legde ik mijn laatste examen af, het eerste jaar zit er al op.

Zou dit zijn wat er gebeurt wanneer mensen hun roeping vinden, vroeg ik me onlangs af. Zou dat de kracht zijn geweest die mij dreef om ondanks alles toch dat ene ding vol te houden? Zou ik eindelijk zijn waar ik moet zijn? Nog maar aan het begin van de weg, maar nu eindelijk wel in de juiste richting?

Zou het echt?

Advertenties

7 gedachten over “Zou het?

  1. Proficiat met het succesvol afronden van je eerste jaar….echt waar.
    ‘k heb zelf zo 3 jaar in het weekend gestudeerd (vrijdagavond, zaterdag en zondagmorgen) en met succes afgerond en het is inderdaad niet evident dat te doen vooral voor je sociaal leven….maar ben zeker da je erna voldoening zal ervaren da je deze weg nu gekozen hebt. ‘k denk da je deze weg zal afmaken en da je best trots mag zijn op jezelf;

  2. Ja, dat is echt, wanneer je in de goede richting zit, gaat het allemaal een stuk makkelijker,……..go girl,……

  3. Nog 2, maar ik heb nog een andere opleiding van 4 jaar op het oog en daarna zal ik nog wel eens aan iets anders beginnen ook. Levenslang leren is hip tegenwoordig he 🙂

  4. Proficiat! Ik ken dat gevoel van die juiste richting. Ik zat al een tijd in de knoop, tot ik twee beslissingen nam die compleet tegen de stroom in gingen, ik heb wat moeten strijden maar ik ben zo zot content da’k ervoor gegaan ben. Here’s to het goede pad!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.