Testvlucht: geslaagd

LA0429-001

In november, na amper 2 maanden op de nieuwe job, viel mijn wereld een beetje in duigen. Door een mix van gezondheidsproblemen en angstaanvallen zat ik er zo onderdoor dat er geen andere oplossing was dan stoppen met werken.

De maanden erna kan ik het best omschrijven als het equivalent van een posttraumatisch stresssyndroom. Volledige werkdagen vasthangen in een loop van angstaanvallen had mij behoorlijk getraumatiseerd. Ik had het gevoel dat ik uit een vliegtuig was gekropen dat gecrasht was en ik zag niet hoe ik ooit terug op dat vliegtuig van fulltime werken zou kunnen stappen na wat ik had doorgemaakt.

Ik weet nog altijd niet hoe ik ooit weer op dat vliegtuig kan stappen, want het lijkt nog steeds verre toekomstmuziek.
Maar ik heb vandaag al een testvlucht gemaakt, met dank aan mijn voormalige baas. Het is raar, hoe iemand die 8 jaar lang mijn baas is geweest, dat 3 jaar na de feiten nog altijd een beetje is. Toen hij me eergisteren vroeg of ik hem in zijn zaak uit de brand kon helpen vandaag, blafte ik als de hond van Pavlov gedwee ja, sneller dan mijn angsten heel hard nee konden roepen.

Dus hier zit ik dan. Met vermoeide benen en voeten van een halve werkdag rechtstaan en rondlopen na meer dan een half jaar inactiviteit, maar met de hoop die ik nodig had om ooit weer elke dag op mijn gevreesde vliegtuig te kunnen stappen.

En met een paar schoenen in mijn hoofd dat ik wil kopen van het geld dat ik verdiende natuurlijk. Kwestie van het gepaste schoeisel te hebben, de volgende keer dat ik nog eens opstijg. Ah ja.

Advertenties

6 gedachten over “Testvlucht: geslaagd

  1. Ik lees al eventjes met je mee, maar reageerde nooit. Ik herken behoorlijk wat van de dingen die je schrijft en ik kan me voorstellen dat dit een grote stap is. Supergoed dat het lukte om een hele dag te werken!

  2. Blij dat het goed meegevallen is. Ik snap je angst. Zelf heb ik ook schrik om volgend jaar terug fulltime te gaan werken en mezelf zo hard voorbij te lopen dat ik terug thuis beland. Ik heb het besproken met mijn baas en hij zou er rekening mee houden bij de opdrachtverdeling. Nu alleen hopen dat hij dat echt doet of dat ik het lef en de kracht heb om het te zeggen wanneer het mij te veel wordt.

  3. Als “testpiloot” doe je dat behoorlijk goed ;-)……
    Het is niet simpel en er komt waarschijnlijk wat stress bij kijken wanneer je terug voltijds aan de slag gaat gaan maar je gaat er wel komen hoor…Stap voor stap…..en deze “testvlucht” was er één van… en met de gepaste nieuwe schoenen gaat het nog beter lukken….ready to takeoff for your next flight!

  4. Die schoenen gaan een wereld van verschil maken ben ik zeker van,…elke keer wanneer ik hier kom lezen voel ik zo met je mee en ben ik zo dankbaar dat ik gespaard blijf van angsten, het moet zo beangstigend zijn,……maar respect dat je niet wegkruipt in een hoekje maar op hoge hakken terugslaagt 🙂 :-),….

  5. […] en de stroom volgen. Ik stapte iets later kalmer dan ik op voorhand had verwacht in mijn auto om op mijn gevreesde vliegtuig te stappen. Onderweg hoorde ik op de radio I follow rivers van Lykke Li. Ik vond het een goeike van hierboven, […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.