O.M.G.

83121306

In de yoga is er een vrouw waardoor ik altijd overweldigd ben als ik haar zie. Ze is van een bijna bovennatuurlijke schoonheid, ze straalt puurheid uit en het plaatje klopt gewoon helemaal. Ze heeft elke week een andere outfit to die for aan en elke pose lijkt haar met een elegante naturel af te gaan alsof het niks is, heel dat ‘plooi uw ledematen eens in bochten die anatomisch bijna onmogelijk zijn’-gedoe.

Ik vind het heel confronterend om dat soort ‘perfecte’ vrouw te zien. Ik ben behoorlijk gehavend uit de strijd gekomen, en dat uit zich helaas niet alleen op het mentale, maar ook op het zichtbare niveau. Sinds vorige zomer ben ik niet een, maar tien jaar ouder geworden, met de huid van mijn gezicht als stille en tegelijk alleszeggende getuige. Ik ben een stuk jeugdigheid kwijt dat ik in het beste geval alleen nog maar deels kan recupereren met botox en chemische peelings.

Vorige week reed ik na de les een stuk achter haar. Ze had uiteraard het type auto dat ik al zo lang wil hebben, en ik bedacht dat ze waarschijnlijk ook het type relatie heeft dat ik graag zou hebben. Jong, fris, puur.
Mijn eigen relatie is verre van slecht, maar het frisse raakte door zorgen om mijn gezondheid ondergesneeuwd en zolang ik me laat leiden door schaamte over mezelf zal ze ook niet puur worden op de manier waar ik naar verlang.

Gisteren stond mijn ex plots op mijn terras met zijn nieuwe vriendin. Weer was ik overweldigd, geïntimideerd zelfs, door de schoonheid van de vrouw aan zijn zijde. Weer was er, door hen samen te zien, die confrontatie met hoe ik de rem op mijn eigen relatie zet door hardnekkig te weigeren mezelf te laten zien zoals ik ben.

Maar misschien kan ik iets leren uit die confrontaties, die ik voortaan nog vaak zal moeten aangaan. Want in dezelfde periode dat die bovennatuurlijke schoonheid van de yoga in mijn leven kwam, kwam ze ook op het pad van mijn ex terecht. En daardoor gisteren dus op mijn terras.

Advertenties

17 gedachten over “O.M.G.

 1. Nina toch … als je jezelf leert te aanvaarden zoals je bent wordt alles écht makkelijker … ik spreek uit ervaring … en zoals ik jou al eerder zei … ik zou kunnen vallen op jouw lach alleen al … 😉

 2. Ik haat zo’n vrouwen :-), de natuurlijke schoonheden, ik moet ze niet :-). En jij gaat veel leren uit de confrontaties net zoals van de yoga,……en zo slecht is botox niet hoor 🙂 🙂

 3. Ik zit halverwege mijn chemische peelings (2 van 4), om zo’n huidje te krijgen zoals jij een jaar geleden had (elke keer jaloers op geweest als ik je zag). Ik heb je sindsdien niet meer gezien, maar zo heel veel minder perfect kan het toch niet zijn? Je moet niet altijd kijken naar mensen die meer hebben of beter zijn dan jij, want vaak is dat maar een kleine 5% en ondertussen ben je zelf beter af dan die andere 95%. (Ik zal niet zeggen op alle vlakken hè, maar op dit vlak denk ik nu toch van wel… Ik denk dat ik in mijn leven misschien drie volwassen mensen gezien heb bij wie ik nooit een puistje gezien heb, en daar ben jij er eentje van.)

 4. Ik heb inderdaad nooit puisten of andere huidproblemen gehad, maar as we speak heb ik er 3 tegelijkertijd, hence mijn frustratie! 🙂
  Is dat niet raar, zo’n peeling? Het lijkt mij altijd dat dat zo’n ‘verbrand’ gevoel geeft, nee?

  1. Het prikt wel wat, maar waarschijnlijk valt dat bij mensen zonder huidproblemen goed mee. 🙂 Na twee dagen vervel je alsof je behoorlijk verbrand bent geweest door de zon (maar niet in die mate dat je niet meer onder de mensen kan komen).

  1. Ik denk dat je het niet zo goed begrepen hebt, Hans. Lees het stukje nog eens opnieuw. Die dame is samen met Nina’s ex. Heb je trouwens reactie gekregen op je oproepje in Metro? 😀

   1. Ik denk niet dat het over dezelfde vrouw gaat. Haar ex stond plots op haar terras met een nieuwe vriendin, niet per se die schoonheid van de yoga. Alleen Nina kan hier natuurlijk op antwoorden.
    En die metro oproep, dat is maar om te lachen hè.

 5. Kleine wereld, amai. Ik ben ook verre van perfect – en ook die schoonheid zal wel ergens een foutje hebben zitten, misschien goed verstopt! Nobody’s perfect! Durf jezelf blootgeven, de mensen in jouw omgeving zien je toch graag?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.