En ooit ben ik zelf een voorbeeld

90722507

Het geschreven woord komt bij de ontvanger niet altijd aan zoals het vertrekt bij de afzender, dus naar aanleiding van wat bezorgde vragen in de inbox een nuance op mijn vorige post.

Nee, ik zit niet in zak en as omdat ik mezelf het grootste loeder ter wereld vind en ik vergelijk mezelf niet tot in den treure met vrouwen die alles lijken te hebben. Ik heb geen grote zichtbare gebreken, wat dat ook mag zijn, en ik kan eten wat ik wil zonder een gram aan te komen, om maar iets te noemen. Er zijn natuurlijk dagen waarop ik los uit de pols 50 dingen kan opnoemen die ik aan mijn uiterlijk zou willen veranderen, maar zonder arrogant over te willen komen; ik ben over het algemeen vrij dankbaar voor wat moeder natuur mij heeft meegegeven.
Het is gewoon een feit dat sommige dingen die een mens meemaakt zo zijn sporen nalaten. Wanneer ik nu (wat ik definieer als) mooie vrouwen tegenkom, is dat confronterend in die zin dat ze mij eraan herinneren dat ik momenteel maar een schim ben van de vrouw die ik ooit was.
Op sommige dagen valt mij dat inderdaad lastig, want een prettige vaststelling is dat niet. Maar als ik het vanuit het grotere plaatje bekijk, wat ik constant met alles probeer te doen, zie ik die confrontaties juist als iets positiefs. Ik voel geen jaloezie tegenover mooie vrouwen, integendeel, voor mij werkt dat juist heel inspirerend.

Ik weet niet of het voor anderen evenveel steek houdt als voor mezelf, maar het motiveert mij om vrouwen te zien die stralen doordat ze zichzelf goed verzorgen. Met goed verzorgen bedoel ik niet elke ochtend een laag primer, foundation, highlighter en blush op hun gezicht gooien. Dat kan mooi zijn en plezant om zelf ook eens te doen, maar het is in dit geval niet mijn definitie van verzorgde vrouwen.
Ik heb het hier over vrouwen die heel bewust omgaan met hun tijd, hun lichaam, hun voeding. Vrouwen die zichzelf alleen maar het beste geven, heel bewust, omdat ze weten dat ze het waard zijn, gewoon voor zichzelf. Dat werpt voor elke vrouw (of man, for that matter) zijn vruchten af en ze stralen dat dan ook uit. Ik zie dat graag, ik kijk daar graag naar en het maakt mij oprecht blij om zo’n vrouwen tegen te komen. Blij voor hen, maar ook voor mezelf, want het geeft mij hoop.

Mijn tijdperk als dertiger kende misschien een valse start, maar ik kwam tenminste wel aan de start. Want dat is hoe ik deze periode zie: net door wat ik allemaal meemaakte, kreeg ik een nieuwe kans, een nieuw begin dat ervoor gezorgd heeft dat ik mij meer dan ooit bewust ben van het belang van een gezonde geest en een gezond lichaam. Hoe delicaat dat allemaal is, en hoe weinig we er in de drukte van alledag bij stilstaan en zorg voor dragen. Ik las, ik leerde en ik ondervond letterlijk aan den lijve wat de effecten zijn van een verkeerde job, een verkeerd leven en constant onder hoogspanning staan. Maar ik leerde ook dat het in omgekeerde, positieve richting net hetzelfde werkt.
Ik maakt er sinds kort dan ook een erezaak van om een inhaalbeweging te maken tegenover die vrouwen die al zijn waar ik wil komen en bekijk hen als inspirerende voorbeelden. Ik sta veel bewuster stil bij de dingen waar ik mijn aandacht aan wil geven, zowel in gedachten als in daden. Ik liet de Cola al voor wat het was, hoop ooit hetzelfde te doen met de sigaretten en probeer meer te letten op wat ik eet. Ik probeer elke dag wat lichaamsbeweging en frisse lucht in te bouwen en maak eindelijk zonder schuldgevoel tijd voor de dingen waar ik oprecht deugd van heb.

Ik zal nooit meer zo jong zijn als een jaar geleden, maar dat geldt voor iedereen en dat is helemaal ok. Maar ik kan er wel alles aan doen, en ben daar druk mee bezig, om op een dag weer te – vergeef me mijn woolliness – stralen. Voor minder doe ik het echt niet meer.

Advertenties

4 gedachten over “En ooit ben ik zelf een voorbeeld

  1. Mega cool om te lezen,…….ik moest bijna 40 worden om content met mijn lichaam te zijn en ook ik heb op dat gebied nochtans niet te klagen, het is niet perfect, maar als ik leeftijdsgenoten zie, weet ik het zeker, ik mag er zijn,……:-)

  2. Geweldig! En gelijk heb je! Ik voel mij helemaal suf na het eten van een overdosis suiker of fastfood. Zonder al die chemische brol zouden iedereen zich lichamelijk een pak beter voelen – en geestelijk ook. Verdorie toch, ik moet stoppen met mijn lichaam dat aan te doen!
    Jij bent goed bezig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.