Work hard, play hard

151328654

Het was ontzettend hard werken, ook op manieren die ik niet verwacht had.
Want ik had nooit gedacht dat hard werken soms synoniem stond voor trots inslikken en iets ondergaan wat aanvoelt als vernederend.

Het was ontzettend hard loslaten, wat op zich ook hard werken is. Richting bodem van de put eerst, hem dan effectief voelen, en dan, soms domweg bij gebrek aan fut, niet anders kunnen dan loslaten. Overgeven.

Maar de resultaten zijn er. De angsten zetten grote stappen opzij en laten meer en meer ruimte om te genieten. Dat wat zo lang iets uit een vorig leven leek, abstract en ongrijpbaar, is terug. Intenser dan ooit, lijkt het wel.
En van de kleinste dingen eerst, zoals…

 De eerste thee van het najaar, want in de zomer doe ik niet aan thee. En als de thee terug is, zijn ook de wijvenfilms onder een deken in de zetel terug. Laat het buiten maar stormen op avonden dat ik nergens naartoe moet.

 Lunchen op een terras onder een stralende oktoberzon én onder de kathedraal. Zomaar, onverwachts een kleine omweg speciaal daarvoor, want elke laatste straal zon moet meegipkt worden zolang het nog kan.

 Mijn rivieren volgen. Ik nam eind augustus de beste beslissing die ik voor mezelf in deze periode van mijn leven had kunnen nemen. Ze kwam er op een moment dat ik op de flinterdunne grens stond tussen drastische maatregelen nemen of wegzakken in een diepe depressie. Ik schrijf er nog wel eens over. Later, als ik mijn laatste restje trots daaromtrent heb weten inslikken.

 Mijn moeder die een winkel opmerkt waar ik jaren voorbij ben gelopen zonder te  weten dat hij er was. Er stiekem van dromen om ooit ook zo’n winkel te hebben. Maar dan beter. Zo eentje die alleen in Hollywoodfilms met Meg Ryan of Julia Roberts bestaat. En zelfs nog beter dan dat. Eentje met krakende, houten vloeren, gevuld met boeken over gezondheid en spiritualiteit, schriften en Nag Champa. Met een ruimte om te lezen en iets te drinken. En op de bovenverdieping een ruimte waar ik workshops geef die in lijn liggen met de boeken die ik verkoop. Met klanten die nooit vervelend doen uiteraard.

♥ Kaarsen. Ik heb er 34 jaar over gedaan om erachter te komen, maar ik word daar ongelooflijk rustig van.

 Kaarsen die bijna op zijn. En dan een week uitkijken naar het kopen van een nieuwe voorraad. Goed voor dagelijks minstens drie keer instant happiness.

 Een agenda waarin elke dag wel iets gepland staat. Gewoon. Omdat. Het. KAN!!

 Douchen. Ik ben zot van de geur van warm water. En van dat proper gevoel achteraf waarvan ge, afhankelijk van de temperatuur, kunt kiezen of het een proper fris of een proper warm & fuzzy gevoel is.

 Dat weldadige gevoel verder doortrekken met een zalige bodymilk. In de zomer voelt mij dat vaak te plakkerig, op koudere dagen is het puur genieten.

 Voor het eerst weer een halve dag gaan werken. Het verliep beter dan ik had durven dromen, maar ook hier: later meer. Iets met die trots inslikken weer.

De kookboeken van Pascale Naessens. De recepten zijn écht snel klaar, lekker en gezond. Maar waar ik nog het meest van geniet, is hoe de liefde en passie waarmee de boeken tot stand kwamen van elke pagina spat. Ik ken geen enkel ander kookboek waar ik soms zomaar in blader, gewoon om met elke vezel van mijn lijf te genieten van die passie.

 Met een vriendin tijdens een deugddoende babbel vlakbij huis heel mooie nieuwe plaatsen ontdekken. Voor een geboren huismus heb ik opvallend hard het gevoel dat ik leef wanneer ik nieuwe plaatsen ontdek.

 Planningen. Doelen. Actie ondernemen. Minuscule stappen, grote stappen. Weer grip krijgen op de dingen.

 Nog net genoeg tijd om tot rust te komen. Want het vraagt nog veel, elke dag buitenkomen na een jaar inactiviteit.

 Naar een verjaardagsetentje gaan en dag op dag twee maanden na mijn eigen verjaardag zelf ook nog een laat cadeau krijgen. Onverwachte, late cadeau’s are the best!

 Mijn nieuwe leven ruiken in de verte. Soms komt er een vleugje voorbij en dan snuif ik eraan als een verslaafde aan zijn cocaïne. Het ruikt minstens even lekker als de NO.04 van Rituals.

Advertenties

15 gedachten over “Work hard, play hard

  1. Ben blij voor je…..al die kleine dingen samen maken da je straalt. Je positieve energie zal je wel brengen waar je wil zijn….daar waar je kan genieten van alles wat je voor jezelf de moeite waard vindt. Awel chapeau echt waar…..allemaal niet evident maar ge doet het toch maar!

  2. Je mag echt wel trots zijn op je harde werk!! Geniet, leef, adem en geloof in jezelf,…want you rock girl,…..

  3. Het effect van kaarsen is ongelooflijk, het maakt de te lange duisternis ineens veel draaglijker, mijn voorraad gaat op die manier ook heel snel op zijn, maar er staat binnenkort een Ikeabezoek gepland… 🙂
    Zoveel positivisme dat van deze post uitstraalt…dat komt dik in sjakosh. Al ben ik benieuwd naar de vernedering maar daar zal je wel over vertellen in je eigen tijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.