Donkerbruine vingers

187835654

Paleo. Green juices. Superfoods.
We worden de laatste jaren met oneindig veel culinaire trends om de oren geslagen, en elk van hen is dé gezondste manier van leven.
Om het allemaal slaafs te volgen zijn mijn gezond verstand en mijn afkeer van hele voedselgroepen radicaal schrappen net iets te groot, maar ik lees me wel graag in en haal overal wel iets uit dat me helpt om gevarieerder en bewuster om te gaan met wat ik allemaal in mijn lichaam dump.

Onlangs maakte ik dan ook een kleine optelsom: sommige kleine hoeveelheden gezond spul zijn vrij duur in de winkel + geen kat die weet wat ermee gebeurd is en hoe ‘natuurlijk’ natuurlijk uit de winkel is + ik heb wel wat plaats.

De uitkomst was een paar weekends flink doorwerken, nu een paar maanden geduld en als alles goed gaat, heb ik deze zomer voor bijna geen geld en puur natuur uit eigen tuin:

95634827

Zaden

Ik eet graag als onbijt een mix van een drietal stuks fruit, drie soorten zaden en een eetlepel kokosmelk.
Voor fruit is de tuin te klein en kokosnoten ga ik hier ook niet kunnen kweken voor hun melk, maar wat ik wel zelf eens kan proberen, is zonnebloemen planten en in het najaar hun pitten oogsten. 

134573850

Kruiden

Het merendeel van de kruiden die vorig jaar in de tuin stonden, hebben de winter goed overleefd op het terras en staan nu terug in volle grond in de tuin.
Binnenkort strooi ik dus weer verse rozemarijn over een steak, maak ik mijn eigen muntthee en pimp ik verschillende gerechten met tijm, dille, basilicum en bieslook.

180409403

Superfoods

In mijn zoektocht naar verschillende variaties van een zo gezond mogelijk ontbijt, ben ik bezig mezelf havermout te leren eten. Ik ben nog geen grote fan, maar ik hoop dat daar door toevoeging van een paar zogenaamde superfoods binnenkort verandering in komt. De druivelaar die al in de tuin stond toen ik het huis kocht, wordt sinds kort namelijk vergezeld door de in de winkel vrij dure blauwe bessen en frambozen.

185212309

Green juices

Ook aan de trend om zelf green juices te maken is mijn tuin sinds kort onderhevig. Maar naast de sla- en selderbabies die deels daarvoor dienst zullen doen, kan ik over een paar maanden ook in eigen tuin terecht voor rode uien, lente-uitjes, wortelen, bloemkool, erwten, staakbonen en tomaten.

Van honger zal ik dus al niet omkomen dit jaar. Van vuile, kapotte nagels daarentegen… #slik

Advertenties

9 gedachten over “Donkerbruine vingers

  1. Heerlijk zeg…. ik zou er ook zo aan beginnen 🙂 Heb je al aan pompoenen gedacht, die zaden kan je dan ook eten, en het is een geweldig leuke plant voor in de tuin!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.