Moeilijk gaat ook

IMG_4411

IMG_4412

Na nog wat opzoekingswerk rond gemiddeld gewicht, stand van de oortjes en ontwikkeling van het gebit, blijkt dat we wel eens met mini’s opgescheept kunnen zitten die nog geen vijf, maar maar drie weken oud zijn.

Vooral Zusje* heeft het iets moeilijker. Het valt ook niet mee om op een drietal weken nog maar het gewicht te hebben van een pasgeborene. Om haar zo goed mogelijk groot te krijgen, is het dan ook alle hens aan dek. Ik laat haar melk druppeltje per druppeltje met de spuit op haar tong vallen zodat ze ze voorlopig alleen maar moet doorslikken, want zelfs de speciale papfles voor kittens is nog te lastig. Na elke voeding masseer ik haar buikje in de hoop haar blaas en darmen op gang te trekken want ook dat staat nog niet echt op punt. Met natte doekjes boots ik het schoonlikken van de moeder na in een poging haar toch een beetje een beschermd gevoel te geven.

Broertje* laat het allemaal niet aan zijn hart komen. Hij  stort zich vol overgave op de papfles, geeft er een paar flinke meppen op als het niet snel genoeg gaat en wat er weer uit moet, laat hij zonder gène lopen waar hij staat. Telkens ik bezig ben zijn zusje te voeden, zit hij er als een grote bij, te wachten tot ze samen aan het volgende dutje kunnen beginnen.

En ik, ik sterf een beetje wanneer ik zie dat Zusje onrustig is door haar lastige buik en hou minutieus bij wie wanneer hoeveel weegt en eet. Maar de rest van de tijd geniet ik vooral, want ondanks de zorgen is het een ontzettend plezier om voor zo’n twee prutskes te mogen zorgen.

* Suggesties voor namen zijn altijd welkom

 

Advertenties

15 gedachten over “Moeilijk gaat ook

 1. Maar alé zeg…..wat zie en lees ik nu….Zo kei lieve beestjes….Kan daar gelijk uren naar kijken. Ben er zeker van da je gelijk de beste” mama” er gaat voor zorgen….ze hadden het niet beter kunnen treffen. Ja zeker ze, moeilijk gaat heel zeker….Deze schatjes gaan bij jou groot worden, broertje en zusje samen. En Punky die is van hier boven ook heel trots op zijn “mama” hoor, zeker weten….Ge kunt niet geloven hoe een goe gevoel ik hier bij krijg!

 2. Met een watje dat je met lauw water nat maakt niet enkel over het buikje wijven, maar ook echt aan het poepje, heb je dat al geprobeerd? Ben je al naar een dierenarts geweest? Hun oogjes zien er zo klein uit, hopelijk zijn ze niet ziek of hebben ze geen afwijkingen doordat ze te weinig eten hebben gehad :-).

  1. We zijn er de eerste dag direct mee naar de dierenarts geweest en ze zijn op zich kerngezond, behalve de oogjes maar daar hebben we zalf voor en het is al beter. Ze hebben ons dat trucje daar uitgelegd inderdaad, maar het lukt niet al te best. Vandaag nog eens terug geweest naar de arts en die liet haar binnen de seconde leeglopen 🙂

 3. Dat is echt meer werk als een baby! Chapeau! En zeker van genieten, want het gaat zo snel ;-). Over namen denk ik nog eens na.

 4. Mooi dat je je over hen zo ontfermt en al doet wat mogelijk is. Ze zien er ook zo schattig uit. En qua namen had ik allang voor “Nicole en Hugo” gekozen 🙂

 5. Hopelijk redden ze het allebei!
  Altijd lief om zien die kittens, en dan die geluidjes die ze maken…
  Wat betreft de namen, ik ga voor Belle en Beest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.