Eigen kind schoon kind

IMG_4747

“We hebben ongelooflijk veel geluk met die twee”, zei ik gisteren in bed tegen de wederhelft terwijl ik nog een laatste keer naar onze twee vondelingen in hun met dekens gevulde transportbak keek. Elke avond gaan ze er in en krijgen ze zo een plek naast het bed, zodat ik het hoor wanneer ze ’s nachts honger hebben.

IMG_4522
Maar we hebben dus ongelooflijk veel geluk met die twee, want ze protesteren niet eens als ze moeten gaan slapen. Tot 6 à 7 uur ’s ochtends respecteren ze mijn nachtrust en na een paar keer op de kattenbak gezet te worden, klimmen – om er gewoon in te stappen zijn ze nog te klein – ze er ondertussen al zelf in wanneer het nodig is.

IMG_4503

Met hun sociale vaardigheden zit het ook wel snor. De tienjarige kater laat soms nog eens zien wie de baas is, maar dan gaat er gewoon een minirugje omhoog en wordt er dapper teruggeblazen. En dan gaat de spons erover, want hier is niemand die graag moeilijk doet.

IMG_4484

Ok, de fret misschien wel een beetje. Als die in contact zou komen met hen, zouden er gewonden vallen en zij zou het niet zijn. Het weerhoudt Jack er alleszins niet van om elke ochtend als hij beneden komt direct naar haar kooi te hobbelen en haar wat aan te staren.

IMG_4496

Er wordt duchtig op onzichtbare muizen en op voeten gejaagd en soms doet iemand al eens iets wat op springen lijkt. Ze slapen overal waar ge ze legt, maar aan hun gespin te horen doen ze dat toch het liefst zo dicht mogelijk bij hun mensen.

Jack overschreed begin deze week de kaap van de halve kilo, Suki zal dat morgen of overmorgen ook doen. De oogjes zijn al pakken beter en voor de snotneusjes zijn er druppels.

IMG_4501

De enige horde die we nog moeten nemen, is ze op vast voedsel laten overschakelen. Maar kijkt, de kleinste gaat al op eigen initiatief op stage bij de grootste, dus dat komt ook wel in orde.

Ge ziet zo dat dat de twee braafste en slimste beestjes zijn die ge kunt vinden. En door wie ze opgevoed worden, dat ook.

Advertenties

11 gedachten over “Eigen kind schoon kind

  1. Je hebt het echt getroffen met zo een 2 schattige kadees…..Zo 2 lieve beestjes…..Jack en Suki hebben ook het groot lot gewonnen door terecht te komen in zo n’een goeden thuis!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.