Dat ik ze ga missen

Suki2

En dan ineens is dat moment daar waarop ge denkt: miljaar, die zijn gegroeid. Dat zijn geen wriemelende wormpjes meer, maar echte katjes met echte kattenmanieren. Zelf eten en drinken. Nagels scherpen. Zich wassen. De chips die ge ’s avonds in de zetel eet bijna uit uw mond halen. Alles als een prooi zien: touwtjes, schoenen, tafelpoten, voeten, hun eigen weerspiegeling en schaduw. Komen bedelen om aandacht. Sluipen en een hoge rug opzetten.

Jack2

Helaas gaat de rest ook rap. Het is al bijna daar, die vijf dagen dat ik naar Frankrijk moet en hen aan iemand anders moet toevertrouwen. Wat betreft de kleinste maak ik mij geen zorgen, zij is helemaal weg met het concept brokjes en water in een potje en wegwerken maar. Haar broer wil het niet zo begrijpen allemaal, verder dan mousse voor kittens die na een half uur al uitdroogt voorzichtig oplikken en water drinken raakt hij niet.

IMG_4787

Ik schrijf dus een blad vol instructies en plak met een klein hart een handleiding voor de microgolfoven op de omringende kasten. Zodat de ex, die tijdens mijn afwezigheid tijdelijk weer in zijn voormalige huis komt wonen, mijn kleine jongen zijn warm melkje kan geven wanneer het nodig is.
Hij gaat dat goed doen, mijn ex, daar twijfel ik niet aan. Maar ik ga toch blij zijn als ik het zelf weer kan overnemen volgende week.

 

 

Advertenties

7 gedachten over “Dat ik ze ga missen

  1. Natuurlijk ga je ze missen maar er zal zeker goed voor gezorgd worden. Bij je terugkeer zal het “zorgen voor” en “samenzijn” nog intenser zijn….
    Prettig verblijf nog in Frankrijk hé!

  2. Ik heb hetzelfde met mijnen hof, ge gaat misschien lachen maar ik ga niet gerust zijn als wij twee weken naar Zwitserland vertrekken, ik eis dagelijkse foto’s en updates over de gezondheid & eventuele oogst. Het eerste wat ik doe bij thuiskomst is naar het balkon spurten en tegen de plantjes beginnen babbelen terwijl ik ze één voor één inspecteer.
    Voor mij is die tuin eigenlijk plaatsvervangend voor de hond die ik misschien nooit ga hebben 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.