Wij alleszins wel

IMG_4604

Een tijd geleden kregen we van Franse vrienden een uitnodiging voor een uit de hand gelopen verjaardags- slash niet-trouwfeest. Omdat ze op een dikke 700 km van ons wonen en hun feest in het Pinksterweekend viel, maakten we er een vijfdaagse mini-roadtrip van.

IMG_4806

IMG_4805

Onze eerste stop was Rouen, ongeveer halverwege het traject. Over Rouen kan ik heel kort zijn: veel meer dan kappers en antiquairs troffen we daar niet aan, en ze waren, net als de meeste cafés, dan ook nog eens allemaal gesloten. Ook de architectuur kon me niet echt bekoren, want ik ben geen fan van de ‘Oostenrijkstijl’ of een overmatig gebruik van elke mogelijke tint donkerbruin. De aanwezigheid van een Sephora maakte dat dan weer ruimschoots goed. Ah ja.

Vrijdagochtend ging het richting La Rochelle, waar we een vriend uit Wales van de luchthaven oppikten en we de rest van de middag bleven rondhangen. Van daaruit reden we verder naar Niort om in te checken in ons hotel en ons op te frissen, want ’s avonds waren we bij onze vrienden thuis uitgenodigd voor een etentje en petit comité om rustig bij te praten.

IMG_4684

IMG_4685

IMG_4693

IMG_4704

IMG_4724

IMG_4736

IMG_4758

IMG_4764

IMG_4780

IMG_4797

Op zaterdag bezochten we Ile de Ré, een eilandje in de buurt van La Rochelle waar ik al veel over had gehoord en waar ik al lang eens naartoe wou. Het was inderdaad de moeite om er eens halt te houden. Als ik nog geen vakantiegevoel had, dan had ik het na dit bezoek zeker wel want het eiland heeft alles wat naar vakantie ruikt: zee, strand, kleine steegjes, een haven, een vuurtoren waar iedereen een halve long verloor bij de beklimming ervan; meer moet dat niet zijn.
We konden er helaas niet heel lang blijven, want na een portie mosselen was het tijd om terug naar Niort te vertrekken voor het eigenlijke feest.

IMG_4822

IMG_4832

IMG_4824

IMG_4844

IMG_4863

IMG_4862

IMG_4883

Op zondagochtend verkenden we het centrum van Niort, dat, hoewel minder bekend dan La Rochelle, nog mooier was, waarna we een hele namiddag onze voeten onder tafel schoven bij de familie van onze vrienden.
In de late namiddag namen ze ons nog mee voor een boottocht door de Marais Poitevin, een moerasnetwerk dat ook wel Groen Venetië genoemd wordt, en daarna zat de vakantie er alweer op.

We zetten onze Welshman maandagochtend weer af en vertrokken richting België, net op het moment dat de eerste regendruppels uit de lucht kwamen vallen.

Ge hebt geluk met het weer of ge hebt het niet he.

Advertenties

21 gedachten over “Wij alleszins wel

  1. Bedankt! Die met mensen op vind ik persoonlijk veel leuker, maar die ga ik hier niet plaatsen zonder medeweten van de mensen die daar op staan natuurlijk.

 1. Met het bekijken van jullie foto’s krijg ik ook al een vakantiegevoel ;-)….Meer moet dat niet zijn , een goed, blij en ontspannen gevoel op vakantie!

 2. Ile de Ré : sweet memories ! Ik ben er tot tweemaal toe een week op vakantie geweest. Mooie stadjes, lekker eten, mooie fietspaden en mooi weer. Meer hadden we niet nodig om er echt van te genieten.
  Moet fijn zijn om nu al eens een paar dagen te kunnen weggaan !

  1. Het heeft inderdaad deugd gedaan! Ile de Ré was mijn favoriete plaats van alles wat we bezochten, jammer dat we maar een halve dag ter plaatse konden blijven.

  1. Zeker de moeite om eens te bezichtigen! Het is vrij klein dus misschien niet geschikt om twee weken ter plaatse te blijven ofzo, maar je kan je er wel een paar dagen bezig houden denk ik!

   1. Inderdaad, na er tweemaal te zijn geweest heb ik het daar ook wel gezien, maar mocht ik er passeren ik zou misschien toch wel nog eens de brug overrijden om in Saint-Martin een terrasje te gaan doen !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.