Maar het heeft wel een goede speurneus

IMG_5376

Geocaching is de moderne variant van een schattenjacht. Iedereen die wil, kan ergens een logboek en een voorwerp in een waterdichte doos gaan verstoppen en de coördinaten van de vindplaats ingeven op www.geocaching.com. Anderen kunnen dan aan de hand van de coördinaten op zoek gaan naar de ‘schat’. Wie hem vindt, kan een boodschap achterlaten in het logboek en er een voorwerp uitnemen, op voorwaarde dat hij of zij er een ander voorwerp weer in stopt.

Alles kan, maar moet niet, via de smartphone: zoeken waar er caches verborgen zijn, tips verzamelen, aanduiden welke schatten ge gevonden hebt en eventueel een boodschap achterlaten. Of er met andere deelnemers een bizarre wedstrijd van maken en online communiceren met allerlei afkortingen als FTF en TTF waar ik niks van begrijp, dat kan ook.

We probeerden het gisteren eens uit en het moet gezegd: het heeft wel iets, in bomen of onder stenen gaan zoeken naar mysterieuze schatten. Het is de perfecte manier om het kind in u nog eens naar boven te laten komen door heel hard uw best te doen om het als eerste te vinden en dan vol spanning de doos te openen om te kijken wat er inzit. Ge komt op plaatsen waar ge anders nooit zou komen en ge hebt er achteraf ook nog eens een stevige wandeling opzitten zonder dat ge uw hoofd al tegen de derde boom wilt beginnen slaan van verveling.

Maar het plezantste is dat ge in die logboeken dan namen tegenkomt van tweeps uit de buurt die ge kunt uitlachen omdat ze ergens over een beek zijn gesprongen en dan nog de cache niet vonden die gij wel hebt gevonden.
Ik heb het kind in mij duidelijk niet genoeg goede manieren aangeleerd. Ai.

 

Advertenties

11 gedachten over “Maar het heeft wel een goede speurneus

  1. Het kan sowieso zonder smartphone, maar om de locaties te zoeken heb je wel internet nodig thuis en dan of een gps, of een talent om op een kaart de coördinaten te zoeken van waar het ongeveer verstopt ligt.

      1. Een mens is nooit te oud voor spelletjes, de boog moet niet altijd gespannen staan! En het is ook maar zoveel spel als je zelf wil; je kan het ook bekijken als een wandeling met een extraatje.

  2. Had er al over gelezen en recent eens reportage over gezien. Lijkt me wel spannend om te doen…..een wandeling met een speels karakter, goeie anekdotes en verrassende wendingen….Ja spreekt me ook wel aan…..met smartphone, GPS, kaart of kompas, maakt me niet uit als het maar plezant is….en dat is het ook wel denk ik. Iets voor op mijn
    “to do” lijstje te zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.