What’s on my Digibox?

Omdat het niet altijd een ‘What’s in my bag’ moet zijn en de najaarsprogrammatie op tv weer van start is gegaan: een ‘What’s on my digibox’!

Greys-Anatomy15

Grey’s Anatomy

(Dinsdag, 19:35 + 20:35, VIJF)

Want Avery. En Yang, die het lef heeft om luidop te zeggen wat iedereen denkt. En McDreamy en McSteamy. En iedereen en alle intriges. En de medische ingrepen. Mijn absolute topfavoriet, dit.

scandal

Scandal

(Dinsdag, 21:30, VIJF)

Wegens het snelle wereldje waarin het zich afspeelt. Wegens geen scrupules. En wegens een kleine girl crush op Olivia Pope. Miauwkes.

Scandal is van dezelfde makers als mijn topfavoriet, maar dit keer spelen de intriges zich af tegen de achtergrond van het Witte Huis. Olivia Pope, voormalig communications director van de president, verdient haar brood met het vakkundig in de doofpot stoppen van de schandalen van de nationale elite. Ze doet daarvoor beroep op een team dat zo zijn eigen duistere verleden heeft. Er vallen aan de lopende band lijken uit de kast en haar eigen affaire met de president behoort ook niet zo hard tot het verleden als ze zelf had gehoopt.

Ik ben zelf meer fan van medische ingrepen dan van politieke, maar toch is het ook hier na elke aflevering mijn best doen om de volgende niet te kopen maar gewoon een week te wachten. Of nog beter: er een paar op te sparen en dan een marathon te houden.

Het-lichaam-van-Coppens

Het lichaam van Coppens

(Donderdag, 20:35, VTM)

Al vanaf de eerste aflevering vorig jaar was ik fan, want het is lachen, gieren, brullen met de broers Coppens. Mensen die hun kleine kantjes uitvergroten en er eens stevig mee lachen zijn vaak mijn favoriete mensen. Mathias en Staf hebben daar een aangeboren talent voor, en de dynamiek tussen die twee is ronduit schitterend.

Voor wie het programma niet kent: ze doen in de naam van de wetenschap allerlei experimenten, zeg maar gevaarlijke stunts. Maar het maakt niet uit wat ze doen, de humor en de naturel van dit duo zorgen ervoor dat ze me zelfs de slappe lach bezorgen wanneer ze slapen.

Big-Bang-Theory

The Big Bang Theory

(Ma-vrij, 20:10, 2BE)

Ah, The Big Bang. Ik heb er jaren niet naar willen kijken omdat ik vond dat het voor nerds was. Het moet zijn dat ik ook een nerd ben, want ik had geen 2 afleveringen nodig om hier even verslaafd aan te worden als vroeger aan Cola.

the-returned-tv-show_edited-1

Les revenants

(Vrijdag, 22:55, één)

Een groep mensen komt, jaren na hun overlijden, plots terug in hun dorp en willen de draad gewoon weer oppikken. Spoiler alert: dat loopt niet van een leien dakje. Al helemaal niet omdat de ene revenant de andere ooit vermoordde waarop hij zelf door zijn broer levend begraven werd.

Ik heb de film waarop deze serie gebaseerd is niet gezien, dus ik ben wel eens benieuwd hoe dat juist in zijn werk gaat, jaren na uw dood gewoon terug uw huis binnen wandelen. Het eerste seizoen zit er net op, dus het is wachten op de start van het tweede in de hoop daar wijzer van te worden.

En? Wat staat er bij u op de Digibox dat ik dringend ook op de mijne moet zetten?

Advertenties

11 gedachten over “What’s on my Digibox?

 1. Bij ons hier worden alle zweudse, deunse en neurse series ook druk bekeken. Qua pure ontspanning “Drop Dead Diva”. De rest van mijn digicorder is gevuld met bovenstaande, alleen heb ik les revenants nog nooit gezien. Als onze smaak voor de rest zo gelijklopend is, moet ik mij daar misschien ook aan wagen.

  1. Ah, en Chicago Fire (VTM, 22u40 op donderdag): mooie brandweermannen en soms ook wel wat medisch drama, zeker een aanrader.
   Plus ook Brooklyn 9/9, heel grappig en komt na The Big Bang Theory.

 2. The Big Bang daar kijk ik met hele veel plezier naar, het moet zijn dat ik ook een nerd ben. Series op zich, maw je moet één gezien hebben om deel twee te begrijpen zijn niet voor mij. Ik ben een filmliefhebber eerder dan vervolgdingen.

  1. In de winter kijk ik ook meer naar films, maar in de zomermaanden raak ik niet verder dan eens 20 of 50 minuten naar iets kijken en dan zijn series ideaal.

 3. Mijn digibox is leeg en ik heb vorige week geen enkele avond in de zetel gezeten,…Daar gaan we dit weekend verandering in brengen 🙂

 4. Mijn digibox heeft momenteel het volgende voor mij in petto: Person of interest, grey’s anotomy, The Bridge, Chicago fire (en niet voor de knappe en stoere mannen hé 🙂 ) en under the Dome. ‘k zit wel serieus achter, zou een paar dagen nodig hebben om alles bij te benen 🙂

 5. Nou zeg, uw digibox lijkt zeer hard op mijn digibox 🙂 Met uitzondering van Les Revenants. Ik denk dat het enige wat er bij ons nog extra bij komt is Alleen Elvis Blijft Bestaan en Alan Carr: Chattty Man! Dat en de voetbal/Extra Time, maar die negeer ik bewust 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.