Met een watje krijgt ge het ook proper

o-COMMUNICATION-HABITS-DIVORCE-facebook

“Ik ga de lakens verversen.”
“Ik moet de kattenbakken nog leegmaken.”
“Ik zou nog brood moeten gaan kopen.”

Honderden, zo niet duizenden keren deed ik al dergelijke aankondigingen. Even veel keren deed ik die dingen ook. Alleen. Alleen en gefrustreerd.

Wie met twee in een huis leeft, moet dat met twee leefbaar houden, vind ik. En dus strooide ik met verdoken hints en vragen om hulp. Bij de ontvanger kwamen ze echter aan zoals ze waren: aankondigingen van wat ik op het punt stond te doen.

Ik ben het aan het afleren. Ik vraag om de hulp die ik wil nu. Het werkt. Ik weet dat ik geholpen zal worden en hij weet wat er van hem verwacht wordt.

Maar toch. Bij elke vraag wacht ik met een bang hart af tot de storm losbreekt. Tot hij zegt dat ik hem niet moet zeggen wat hij moet doen, ook al vraag ik het zo voorzichtig mogelijk. Elke dag wacht ik op het verwijt dat ik zaag, klaag en commandeer.

Want hij is een man die geen werk ziet.
En ik ben een watje.

Advertenties

8 gedachten over “Met een watje krijgt ge het ook proper

 1. ik geef het toe, wij (mannen) hebben soms wel een “zetje” nodig 🙂
  Als single stelt het probleem zich hier wel niet maar het zijn idd wel soms vervelende taken die moeten gebeuren. Ge hebt wel gelijk “samen” is het veel vlugger gedaan en achteraf is iedereen dan meer “relaxed”.
  En er bestaan geen overbodige vragen ze, alleen soms niets zeggende
  antwoorden. Dus vraag er maar op los als je het nodig acht 😉

 2. Ik zaag al jaaaren en het lief zegt ook dat ik dat doe, zagen. Hoort bij een huisvrouw zeker. Want idd de mijne ziet ook geen werk. En die neemt alles letterlijk wat ik zeg. Dus moet ik altijd goed opletten wat ik zeg of hij heeft maar half gedaan wat ik wou dat hij deed (en dat is dan nog in het beste geval). Mannen komen van Mars…

   1. Ik moet ook héél precies zijn in mijn instructies als ik mijn man iets vraag in het huishouden 🙂 want ik heb ook volgordes en doekjes die daar wel en daar niet voor dienen! blij dat ik niet alleen ben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.