Maar het heeft wel iets, een punker in de familie

IMG_54062

Het kleine stukje familie dat ik heb maar nooit zag, nam vlak voor de zomer zijn intrek in het nieuwe huis in mijn buurt. Gisteren nam ik mijn eerste officiële taak als grote nicht van op: mijn neefje een aantal uren in leven houden en zorgen dat hij zijn huiswerk maakt.

Het eerste obstakel ontstond al na 10 minuten met de vraag “Is hier ergens een toilet?”, daar waar er natuurlijk geen toilet voorhanden was. Er was ook nog iets met een pink die pijn deed omdat hij op school was gevallen en hij had me bij mijn lurven door me heel gevat te vragen ‘of een gezondheidscoach dat wel mag eten’.

Maar al bij al verliep het allemaal heel gesmeerd, dat grote nicht spelen. Hij zat braaf op de glijbaan op de speelplaats op uitkijk om mij zeker niet te mislopen. Eens thuis maakte hij zonder morren al een kladje van de stamboom die hij moet maken voor school en ik tekende er mijn deel van de stamboom bij zodat hij zag hoe we precies familie zijn van elkaar. En ik had zonder het te weten een troef in handen waardoor ik me op voorhand niet had moeten afvragen hoe ik in godsnaam een 7-jarige moet entertainen: kittens.

Dat hij ’s ochtends 2 dagen te vroeg naar de klas vertrok met ‘raar haar’ was gelukkig een vergissing van de mama. Mij zou zoiets niet overkomen. Tsss.

Advertenties

2 gedachten over “Maar het heeft wel iets, een punker in de familie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.