Doodsbang

iphone 004

Voor een sollicitatiegesprek ben ik doorgaans nooit zenuwachtig. Voor mij is zo’n gesprek nooit alleen een kwestie van ‘willen zij mij?’ maar ook altijd een kwestie van ‘wil ik hen wel?’.

Als ik mij er tijdens een eerste kennismaking al niet goed bij voel, is de kans groot dat ik me er ook niet goed ga voelen als ik er elke dag moet zitten. Na een moeilijk gesprek weet ik dus dat we elkaar niet willen en dat er ergens anders iets is dat beter bij mij past.

Er is echter nog die andere factor die mij wel zenuwachtig krijgt. De factor die ervoor zorgde dat ik bij mijn laatste gesprek wel braaf zat te glimlachen en knikken, maar ondertussen 4 keer heel serieus overwoog om het gesprek stil te leggen omdat ik ervan overtuigd was dat ik ging flauwvallen.

Ze zagen wel iets in mij, hoorde ik achteraf, maar het kon de pijn niet verzachten. Weken heb ik erover gedaan om dat ellendige uur achter mij te laten, net toen ik dacht dat ik genezen was. Of toch genezen genoeg om een deeltijdse job aan te kunnen. De aanmoediging die het lief de ochtend van dat gesprek op de krijtmuur in de keuken schreef, heb ik moeten wegvegen omdat ik er niet meer aan herinnerd wou worden.

Het is ondertussen bijna een jaar geleden, en nu ik morgen voor het eerst weer een sollicitatie heb, komt het trauma toch weer naar boven.

Of ik zenuwachtig ben voor de vragen die ze me gaan stellen?
Dat is het laatste van mijn zorgen.

Of ik bang ben voor wat mijn lichaam en geest gaan doen tijdens dat gesprek en de terugval die er dan onvermijdelijk op volgt?
Doodsbang.

Advertenties

31 gedachten over “Doodsbang

 1. Ik denk altijd: als jij de juiste persoon voor de job bent, dan komt het wel in orde. Ik zou dus zeggen, niet zenuwachtig zijn. (Dat is uiteraard onmogelijk in de praktijk) Maar je hebt in het voorbije jaar veel geleerd over jezelf en dat zal je helpen.

  Veel succes! Ik hoop dat het verdict in ieder geval wederzijds is.

 2. Begrijpelijk dat je nerveus bent maar het zal wel los lopen…..Ge gaat dat goed doen, zeker weten …..we duimen allemaal voor je! Ik wens je veel kracht en positieve energie toe voor zowel je lichaam als je geest. Succes!

 3. Ook ik duim! Dat het gesprek goed gaat, dat je lichaam en geest doen wat de bedoeling is, …
  Maar stél nu van niet, hé. Misschien hoeft het dan geen terugval te betekenen? Intussen sta je een jaar verder en duidelijk geen waarin je hebt stilgezeten. Eén trede terug op de ladder betekent niet dat je daarom beneden ligt en te pletter stort, hé.
  Soit, we gaan ervanuit dat je dat scenario gewoon niet nodig hebt. Heel veel succes!!

 4. Tip van de peut? Hoe zou je je willen voelen tijdens het gesprek? Wanneer heb je je zo nog intens gevoeld? Kan je dat oproepen? Kan je dat beeld oproepen in een soort magische cirkel? Kan je het als een cirkel op de grond projecteren en erin gaan staan? En er weer uit? En er weer in? Het als een hoepel over je heen gooien of aantrekken als een jas?
  Soms marcheert dat bij mij.

 5. Ai… Heel veel succes… Enneuh… what doesn’t kill you makes you stronger, ik denk dat die terugval en hoe jij uit de put bent opgekrabbeld, dat wel bewijst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.