’t Zal wel iets typisch vrouwelijks zijn

schriften

Naar een idee van Marions post een paar dagen geleden: een tentoonstelling van mijn never-ending verzameling schriften en agenda’s. Of toch de meest gebruikte, want ik weet ondertussen zelf niet meer hoeveel ik er heb. 

Moleskine agenda

We beginnen met de kleinste: een agenda van Moleskine voor in de handtas. Ik koop dit model al jaren, wegens klein & licht, de hele week in één oogopslag en op de rechterpagina plaats om allerlei losse dingen zoals adressen of to do’s op te noteren.

Weekmenu

Deze vrolijkerd vond mijn moeder ooit in het buitenland en ze vond het wel lollig dat die hondenpootjes bewegen als ge het schrift beweegt. Ik gebruik hem voor mijn weekmenu’s: op de ene kant de hele planning van de week, op de andere kant alles wat ik moet kopen voor de geplande gerechten van die week.

Ik vind het systeem van weekmenu’s met bijhorende boodschappenlijst zo efficiënt dat dit al het 2de schrift is dat ik ervoor gebruik. Achteraan maakte ik een lijst van geslaagde recepten uit het eerste schrift ter inspiratie.

Moleskine

De privéversie van de blog: mijn Grote Geheime Dagboek. Ook weer van Moleskine, want ik vind dat de kwaliteit van dat papier zo heerlijk schrijft. Ik ben zo iemand voor wie elk detail juist moet zitten, jawel.

De 3 voorgangers waren softcovers omdat ik dat aangenamer vind, maar die hebben ze alleen maar in het zwart. Ik leefde mij dan wel uit door die te pimpen met oude wegenkaarten en/of washi tape, maar toch: roze!!

Desk planner

Een desk planner van Hema, met op het ene blad voor elke dag van de week ruimte voor to do’s en op het andere blad ruimte voor notities, openingsuren, boodschappenlijsten,…

De eerste dagen van de week staan altijd goed vol, maar tegen het einde van de week durft het al eens te slabakken. Vermoedelijk omdat tegen die tijd de planning al helemaal overhoop ligt en ik het dan maar gewoon opgeef. Maar hij ligt wel schoon op mijn bureau.

Hema agenda

Een A4-agenda van Hema. Omdat ik eind vorig jaar wel een troostje kon gebruiken en het een makkelijk formaat is om rekeningen of documenten in te bewaren. En omdat ik het ook gewoon niet kan laten liggen in de winkel, eerlijk is eerlijk.

Journals

En dan is er ook nog: een wellness journal, een wreck this journal, allerlei journals met foto’s + tickets van uitstapjes, schriften met losse krabbels, schriften die ik te mooi vind om te gebruiken, post-its in alle kleuren & vormen en een verslaving waarvoor ik me ooit eens moet laten behandelen. Hashtag kuch.

Advertenties

6 gedachten over “’t Zal wel iets typisch vrouwelijks zijn

  1. Hahaha, hastag kuch. Ik ben trouwens zeer gefascineerd door de Desk Planner van de Hema. Ik moet me daar toch eens in verdiepen. Ik denk dat ik die echt nodig heb.

  2. waarom lees ik dit toch ? Nu moét ik ook die Desk Planner hebben. En de A4 agenda. En de rest eigenlijk ook. Om mijn stapel schriftjes groter te maken. Maar vooral omdat ik zot ben van schrijven. En van plannen. En van lijstjes. En van papier. En kleurtjes *zucht*

  3. Oh schriftjes, ik kan mij daar ook heel hard in laten gaan. En er dan inderdaad niet in schrijven, omdat ze daarvoor te mooi zijn. Ik heb er nu zo eentje in mijn handtas gestopt met het voornemen om er wél in te schrijven. Tot nu toe heb ik dus toch alles op losse papiertjes gekribbeld om er maar niet in te moeten beginnen. Want ah ja, ’t zou maar eens te slordig moeten zijn en dan is mijn mooi boekje om zeep.
    Serieus, ik kan soms zo moe worden van mijzelf… 🙂

  4. Mijn laatste dagboek is ook een Moleskine maar het kan aan mij liggen, ik vind het papier niet zo fantastisch, als je er met vulpen opschrijft dan loopt dat soms wat uit. Voor stylo is het dan weer ideaal. Hoe dan ook, ik heb er nog veel te weinig in geschreven!
    Ik heb ook een klein beetje (KUCH) een papierwarenverslaving… Ik probeer me nu voor alle lijstjes en weekmenu’s en agenda te beperken tot één schriftje. Lukt voorlopig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.