Verliezen is soms ook winnen

tickettoride

Onlangs ontdekte ik een verslavend spel. Een nee, het is niks om op de smartphone, tablet of laptop te spelen. Ik heb het hier over een old skool gezelschapsspel dat ge speelt met echte mensen die voor u aan tafel zitten.

Het heet ‘Ticket to ride’ en de bedoeling is om met een trein een aantal routes doorheen een continent af te leggen. Het spoor tussen 2 stations heeft een bepaalde kleur, en pas wanneer ge genoeg kaarten in de kleur van uw spoor hebt verzameld, mag uw trein van het ene station naar het andere rijden. Is iemand anders u voor, moet ge een hele omweg langs andere stations maken naar uw eindbestemming, en als één van uw routes niet afraakt, verliest ge punten.

Very tricky allemaal, want er zitten, afhankelijk van welk continent of welke uitbreiding ge koopt, nog een aantal addertjes onder het spoor om het nog wat spannender te maken. Met 2 spelers is het soms al nagelbijten en vloeken, maar met 4 spelers zijn er nog meer onverwachte wendingen. Het is een toffe mix van een beetje tactiek – van te veel tactiek hou ik niet zo – en een portie geluk.

Een nieuwe verslaving dus, hier, eentje van de sociale soort. En eentje die de winteravonden nog sneller doet voorbij vliegen en de lente nog rapper in zicht brengt. Win-win, zeg ik, ook al verlies ik de helft van de tijd.

Advertenties

3 gedachten over “Verliezen is soms ook winnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.