Tag: Questions of life

qol

Het meisje dat op nummer 44 woont gaf mij een tag door met een paar doordenkertjes: the questions of life.

Welke herinnering van het afgelopen jaar geeft jou de grootste glimlach op je gezicht?
Ja, dat is geen geheim natuurlijk he; de komst van Jack en Suki. Ik heb in mijn leven al veel huisdieren gehad en ze allemaal graag gezien, maar doordat ik deze twee letterlijk en figuurlijk heb moeten op-voeden is de band met hen toch nog van een ander kaliber. Zeker met Jack, die maar zelden een uur van mijn zijde wijkt en die heeft geleerd mij duidelijk te maken wat hij wilt: eten, snoepen (want dat is niet hetzelfde, ah nee!) of spelen.

Wat heb je altijd al eens willen doen sinds je kindertijd?
Met een helikopter vliegen. Of mij laten vliegen, dat mag ook. Ik heb een vrij serieus gevalletje hoogtevrees en op een vliegtuig voel ik mij zo opgesloten dat de hele vlucht één langgerekte angstaanval is, maar een helikopter, oh een helikopter!

Wat zou je willen doen in je leven als er totaal geen beperkingen waren?
Mij met een F16 verplaatsen, en voor kleinere afstanden dus met een helikopter. Groter worden dan Oprah. Iets uitvinden waardoor mijn nagels niet meer groeien en ik ze dus nooit meer moet vijlen. Veel huizen kopen om in allerlei verschillende stijlen in te richten. De wereld leren dat ‘slechte’ daden – van roddelen tot heuse oorlogen uitvechten – niet voortkomen uit slechte mensen maar uit angstige mensen. Op stap gaan met Will Smith. Alles wat hier te veel is, brengen naar waar er te weinig van is. Mijn hersenen laten herprogrammeren zodat ik alleen nog maar hypergezonde dingen wil eten. Alle dieren ter wereld redden. Mijn voeten een maat kleiner laten maken. Ervoor zorgen dat ik de rest van mijn leven elke dag een nieuwe aflevering van Grey’s Anatomy kan zien. En nog 39584 andere dingen.

Wat heb je voor het laatst over jezelf geleerd?
Ik heb ongeveer tegelijkertijd twee dingen over mezelf geleerd afgelopen herfst. Het eerste was dat ik niet zo slecht ben met mensen als ik altijd dacht. Dat ik in staat ben om groepen toe te spreken zonder brokken te maken maar dat ik even goed een one-on-one gesprek in goede banen kan leiden.

Het tweede dat ik leerde, is dat ik een leiderstype ben, iets waar ik zelf behoorlijk van geschrokken ben. Niet zozeer met woorden, want ik zal nooit de meest assertieve mens worden, maar wel met daden. Wanneer de rest aarzelt, zal ik zonder nadenken het voortouw nemen en gek genoeg volgt de rest mij dan altijd.

Als je aan het dagdromen bent, waar gaan die dromen dan over?
 Zie 2 vragen eerder. Ah ja.

Welke verandering wil je het komende jaar het liefste toepassen in je leven?
Niet langer verstoppen waar ik echt voor sta en de kansen zien en grijpen die voortvloeien uit dat ‘openbreken’ en mezelf tonen aan de wereld. Diep, ik weet het, maar het komt ook van diep. En het heet hier niet voor niks the questions of life tag he.

Zoals altijd: ik geef hem niet door aan specifieke collega’s maar wie hem wil, mag hem hebben!

Advertenties

3 gedachten over “Tag: Questions of life

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.