Heroes from The Zero’s

Zo goed als mijn ex en ik waren in uit elkaar gaan, zo slecht zijn we in het verdelen van de inboedel. Het is niet dat er onenigheid is, want er is geen tv of paperclip waarover we gediscussieerd hebben. Alleen: we zijn er allebei een beetje te lui voor, en waar de ene geen plaats voor heeft, kan de ander altijd wel bijhouden of tijdelijk gebruiken.

Maar we maken vorderingen: de DVD’s zijn bijna allemaal in het juiste huis. Bijna, want bij het inpakken haalde ik er toch weer een paar uit de dozen omdat ik er nog geen afscheid van kan nemen.

Mijn favorieten van The Zeros:

Will & Grace

willandgrace

Will & Grace was een decennium lang mijn favoriete serie. Meer dan eens lachte ik tranen met tuiten om de scherpe replieken van Will en met de manier waarop Grace zichzelf belachelijk maakt. En Karen, oh Karen. Geweldig vrouwmens. Zo gemeen als de pest, maar op zo’n grappige manier dat het haar altijd direct vergeven wordt.

Ik kan ze nog niet teruggeven, deze serie. Al was het maar omdat ik nog altijd niet de laatste aflevering heb bekeken, want dan is het echt over. Ik ben er niet klaar voor, voor het einde van Will & Grace.

Medium

medium

Het is een publiek geheim dat ik zot ben van geesten die zo vriendelijk zijn om nog informatie door te geven aan de levenden. Allison DuBois gebruikt de informatie die ze krijgt om misdaden te helpen oplossen in het echte leven.

Van de serie die erover gemaakt werd met Patricia Arquette in de hoofdrol kon ik geen genoeg krijgen. De officier van justitie leek op dr. Phil en de jongste dochter met haar bolle wangen en boze ogen was hilarisch.

Ghost Whisperer

ghostwhisperer

Nog meer geesten, jawel. Melinda heeft een überschattig antiekwinkeltje en krijgt om de haverklap bezoek van overledenen wiens spullen in haar winkel terechtkomen. Altijd goed voor wat sfeer op de werkvloer, quoi.

En ik wil haar haar. Maar echt, keihard. En tegen haar man zou ik ook geen nee zeggen.

Love Actually

loveactually

De enige film die ik terug in de kast zette. Het blijft mijn all time favourite, want Hugh Grant. Plus de scène met die kleine die verkleed als octopus ‘We’re here’ zegt waar ik altijd opnieuw de slappe lach van krijg, en de kleine maar schoonste rol in heel de film die Rowan Atkinson voor zijn rekening neemt. Al zeker 8 keer gezien, die film, en dat getal gaat nog oplopen.

Liet ik, naast een stapel dvd’s waar ik niet meteen aan gehecht ben, met spijt in het hart gaan:

* Donnie Brasco
* Boondock Saints
* Ocean’s Eleven + Twelve
* The Village

Maar ach, tegenwoordig moet ge geen dvd’s meer kopen om naar films te kunnen kijken. En als ik toch nog eens old school wil gaan, moet ik maar 100 meter stappen om er een paar te lenen.

Welke serie uit het vorige decennium had voor u nog gerust een paar jaar langer mogen lopen?

Advertenties

18 gedachten over “Heroes from The Zero’s

 1. Goh, momenteel ben ik als een bakvis gek van Grey’s anatomy, ik zit aan het vierde seizoen, en ik weet dat het weinig om het lijf heeft maar het is heerlijke ontspanning. Seizoen elf is nu bezig dus daar kan ik nog wel even mee verder. En dan alle britse en scandinavische detectivereeksen, daar kunnen ze er nooit genoeg van maken…

   1. Aha. Ok. Ik ben er zoo ongelofelijk dol op. Niet echt meer voor mijn leeftijd misschien maar in mijn hart ben ik nog steeds een klein meisje, en al die knappe dokters…

 2. Oh, Love Actually … Zat ik gisteren nog een scène met Emma Thompson te beschrijven voor de wederhelft, omdat ik dat prachtig lied van Joni Mitchell hoorde.

 3. Series dat is zo niet echt mijn ding. Tenzij de afleveringen apart staan of de serie max vijf afleveringen telt.
  Love actually…. YES ! Keira u know. En Jennifer Love Hewitt eveneens… YES ! (Ook haar haar)

 4. Hier ook een fan van Will en Grace, altijd grappig! Zouden ze van mij nog eens opnieuw mogen heruitzenden …
  Love Actually is eigenlijk een klassieker. Vind ik toch 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.