Gezocht: spanning

books

Ik kan geen rek met boeken over gezondheid, spiritualiteit en psychologie voorbij lopen zonder er minstens 7 van te willen hebben. Het is een verslaving als een ander, nietwaar. Maar hoe graag ik ze ook lees, het voordeel dat deze boeken verschaffen in de vorm van kennis en inzichten verandert ’s avonds in een nadeel. Het zet mij aan het denken en houdt me dus uit mijn slaap.

Daarom lees ik als afsluiting van de dag liever fictie. Een paar bladzijden meeduiken in een wereld die de mijne niet is en er bij het dichtslagen van het boek weer uitkomen zonder er verder bij na te denken.

Het laatste jaar zit ik in die categorie boeken echter een beetje in een impasse. Ik weet niet wat het is, maar er is geen enkel boek meer dat me echt naar de keel grijpt, of me veel te lang doet opblijven omdat ik echt nog het volgende hoofdstuk wil lezen, en het volgende.

Vroeger lukte het met Nicci French, maar ofwel zijn die boeken de laatste jaren erg veranderd, ofwel ben ik veranderd. Of misschien is trop ook gewoon te veel, want ik las ze allemaal. Na French volgde Tess Gerritsen. Haar vond ik zo mogelijk nog beter, maar jammer genoeg schrijft de brave vrouw minder snel dan ik lees dus ook daar valt niks nieuws meer te rapen voor mij.

Op zoek naar een waardige opvolger gaf ik Elizabeth George een kans, maar tegen de helft van het 400 pagina’s tellende boek vond ik het leven te kort om daar nog verder mijn tijd aan te besteden. Het is niet dat het slecht is, het is dat het gewoon niet erg spannend is, en ik zoek spannend.

Karin Slaughter las ik al wat liever, maar een echte page turner vond ik het boek dat ik ervan las nu ook weer niet. Ze zit in de categorie van boeken die ik best wel wil lezen als er niks anders voorhanden is, maar ik zou toch graag iets anders voorhanden hebben.

Dus zeg het eens, welk boek was voor u onmogelijk om weg te leggen? Welk boek zat een week na het lezen nog onder uw vel? Welke auteur zorgt ervoor dat ge ’s ochtends met kleine oogjes aan het ontbijt zit?

Gooi het alstublieft in de groep voor ik sterf van leesverveling en mijn katten niemand meer hebben op wiens boeken ze kunnen gaan zitten!

Advertenties

25 gedachten over “Gezocht: spanning

 1. Dat soort boeken lees ik eigenlijk zelden… Eens John Grisham proberen? Of Jonathan Kellerman? Een goede Vlaamse auteur is ook Rudy Soetewey.
  En als het een compleet ander genre mag zijn: ik vind Simon Montefiore een echte aanrader!

 2. Ik ben wel fan van Karin Slaughter (heb je het eerste boek gelezen: Nachtschade? Of ben je in één van haar andere reeksen begonnen?). Maar andere auteurs die ik goed vind zijn: Jo Nesbo (ook wel in volgorde lezen zou ik zeggen, denk dat het eerste boek roodborst is), Jussi Adler-Olsen, Camilla Lackberg en onlangs las ik een trilogie van Karen Rose, ook niet slecht.

  1. Ik heb net Onzichtbaar gelezen, ik moet het doen met wat het kleine dorpsbibliotheekje in voorraad heeft 🙂 Jo Nesbo vond ik inderdaad ook goed, bedankt voor de reminder! Die andere ga ik eens opzoeken, thanks!

 3. Lezen … heb ik in een vorig leven ù-ren gedaan.
  Tegenwoordig kan ik me zelfs niet meer concentreren om te lezen, zo vol zit mijn hoofd. En als ik als een iets lees, dan weet ik niet wat ik gelezen heb of versta ik het gelijk niet. Is ook niet bevorderlijk :-). Maar dat komt wel snor, ooit eens. En tegen dan heb ik via dit genoeg inspiratie:-). Bedankt allemaal:-).

 4. Sinds ik Jo Nesbo heb gelezen, moet ik niets anders meer hebben van thrillers. Geloof me tegenover zijn Harry Hole reeks zijn Karin Slaughter kinderboeken. En ge kunt ze onmogelijk opzij leggen…. Vreselijk!
  Zijn eerste drie boeken zijn nog vrij braaf, pas vanaf 4 komt er echt vaart in.

 5. Het spannendste boek dat ik sinds jaren las, is Bird Box van Josh Malerman. Zó, zó spannend dat ik er twee nachten slecht van sliep. En na die twee nachten was het uit 🙂 Ik lees ook graag Stephen King. 22-11-1963 vond ik bijvoorbeeld heel goed, en Mr. Mercedes.

 6. Hou je vast. Hier komen ze: Jussi Adler Olsen, huiveringwekkend fantastisch. De milleniumtrilogie van Stieg Larsson. Jonathan Kellerman. Of een schitterend boek over de oorlog: De Boekendief Van Marcus Zusack, of De vliegeraar van Khaled Hosseini of…..

  1. Van Dubois heb ik ooit één gelezen, een soort autobiografie denk ik. Haar andere boeken ken ik niet (tenzij ze in de Medium-reeks zijn uitgezonden op tv), daar ga ik eens naar kijken. Bedankt!

 7. 22-11-1963 van Stephen King, begint wat vreemd en onduidelijk maar wordt steeds beter. Skippy tussen de sterren (Paul Murray). De boeken van R. J. Ellory (Bekraste Zielen bijvoorbeeld), Bonita Avenue (Peter Buwalda), Kind 44 en de 2 vervolgen van Tom Rob Smith, de Q-reeks van Jussi Adler Olsen.

 8. Thrillers lees ik zelden, dus op dat gebied kan ik je weinig tips geven.
  De boeken van Griet Op de Beeck zijn uiteraard geen thrillers, maar voldoen (bij mij althans) wel aan de gevraagde eisen 🙂

  1. Die zijn in het mini-bibliotheekje hier altijd uitgeleend, dus die moeten inderdaad wel heel goed zijn 🙂 Geduld is een schone deugd zeker? 🙂

 9. Giorgio Falletti en Mikkel Birkegaard hebben allebei een paar heel spannende boeken geschreven. Spannender dan Nicci French en co, vind ik persoonlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.