15 dingen die niemand vraagt

rw

Vorig jaar circuleerde er een vragenlijst waarvan ik zei dat ik hem ooit ging invullen. Die ‘ooit’ blijkt een half jaar later te zijn, maar goed, ik doe uiteindelijk wel wat ik zeg. De 15 dingen die blijkbaar niemand vraagt:

Slaap je met de deuren van je kledingkast open of dicht?

Welke deuren? Ik heb jaren smachtend naar die open dressings van Ikea gekeken, ik moest en zou zoiets hebben. Tijdens de verbouwingen liet ik een stuk van de slaapkamer afscheiden om als dressing dienst te doen en niet veel later deed ik mezelf mijn droom cadeau. Elke ochtend en avond kijk ik er met veel plezier eens naar vanuit mijn bed.

Alle andere kastdeuren in huis zijn altijd dicht trouwens, ik word lichtjes hysterisch van deuren die niet tot op de millimeter volledig sluiten.

Neem je miniflesjes shampoo enzo mee uit hotels?

Shampoo sowieso niet. Als ik een fles douchegel heb geopend neem ik ze wel mee omdat ik ze niet nog halfvol wil weggooien, maar ik krijg dat meestal wel op voor ik weer vertrek. Al was het maar omdat ik dat gebruik om de lavabo of de douche ter plaatse wat proper te maken. Noem mij een freak, maar ik schep nog liever met blote handen kattenbakken leeg dan dat ik mij was op een plaats waar duizenden mensen voor mij zich al wasten en waarvan ik niet weet hoe goed dat nu echt gereinigd werd voor mijn aankomst. Gruwelijk zeg.

Heb je ooit een straatnaambord gepikt?

Ik denk het niet, maar ik heb nog wel een paar borden van crew, press & VIP van Rock Werchter die hier altijd in de buurt ophangen als het weer zover is. Niet tegen de Schuer zeggen he.

Gebruik je to-do lijstjes?

Als het in mijn hoofd wat te chaotisch wordt wel ja, maar zeker niet consequent elke dag of week.

Heb je sproeten?

Als ik nee zou zeggen zou ik liegen, maar ge moet toch redelijk hard uw best doen om ze te zien. Alleen na de eerste zon van het jaar zijn ze wat zichtbaar, binnenkort dus.

Heb je weleens in de bosjes geplast?

Jaat, en op veel ergere plaatsen waarschijnlijk ook al.

Hoe groot is je/jullie bed?

Zo groot dat ik de moed niet heb om het allemaal te gaan opmeten.

Ben je lui?

Om mijn bed te gaan opmeten wel ja. En ik kan serieuze vlagen van luiheid hebben, maar het is ook niet meer dan dat: een vlaag die een uur later weer voorbij is. Het zou me niet afgaan, permanent lui zijn in combinatie met een drang om alles altijd proper en opgeruimd te hebben.

Is er iets dat je nu irriteert?

Nope. I’m a happy camper.

Kauw je op pennen en potloden?

Nee, en op nagels ook niet. Dat is niet proper, ik heb fragiele tanden en ook gewoon nooit de behoefte gehad om dat te doen.

Heb je bij een jeugdbeweging gezeten toen je kleiner was?

Laat het ons zacht uitdrukken door te zeggen dat ik geen groepsmens ben. De plaatselijke Chiro – ons dorp is te klein om ook nog scouts te hebben – was trouwens voorbehouden voor de kinderen van de ‘elite’ van het dorp. Dat bestond hier toen nog ja, en ik ben altijd al blij geweest dat ik daar geen deel van uitmaakte.

Kijk je nog weleens naar tekenfilms?

Nee. In mijn hoofd zijn ze waarschijnlijk mooier dan wanneer ik er nu als volwassene naar terug kijk, dus ik ga mezelf niet die illusie ontnemen.

Tel je de treden als je op de trap loopt?

Er is een periode geweest waarin ik zowat alles telde: het aantal letters bij ondertitelingen op tv, de streepjes waaruit de digitale getallen op een wekker bestaan, en ja, ook trappen. Als de som oneven was, was ik even uit mijn hum, maar kijk daar, ik kan die strepen nog tellen ook!

Dans je weleens als er geen muziek te horen is?

Oei, ik kan het nog niet als er wel muziek is, laat staan dat ik het zonder zou kunnen!

Weet je hoe je het oliepeil van je auto moet checken?

Ja, maar ik heb veel geluk met die vraag, want al de rest wat met auto’s te maken heeft, kan ik niet. Chanceke.

Advertenties

12 gedachten over “15 dingen die niemand vraagt

  1. Streepjes tellen op een digitale wekker : check ! En dan bleef ik kijken tot het er precies 16 waren. De wereld moest maar eens vergaan als ik dat niet deed 🙂 Ondertussen heb ik die wekker al lang buiten gebonjourd, mega gemoedsrust !

  2. Ja, die tekenfilms, soms zou ik die wel eens willen terugzien, maar ik vrees inderdaad dat ze er niet zo mooi gaan uitkomen als ze in mijn hoofd zijn.
    Toen ik het wel eens probeerde, was dat ook niet bepaald een succes: mijn broer en ik wilden een scène uit “De reddertjes” terug zien, omdat we die altijd grappig waren blijven vinden. Bleek dat we die scène met de jaren zodanig vervormd hebben dat het niet eens meer overeenkomt met wat er effectief gebeurt in de film. Raar zenne, als dat konijn plots helemaal niet doet wat jij altijd juist zo grappig vond 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.