Soms verandert een boek uw leven

IMG_6354

Een tijd geleden wou ik iets schrijven over één van de boeken die mijn leven veranderden. De inleiding, waarin ik wou schetsen hoeveel effect het juiste boek kan hebben, was zo lang dat het een post op zich werd.

De auteur

Er waren natuurlijk nog andere factoren die maakten dat ik 3 jaar geleden aan een opleiding begon, maar het boek ‘Je wordt wat je denkt’ van Inge Rock heeft me toch dat laatste duwtje gegeven dat nodig was.

Inge Rock geeft coachings, trainingen en opleidingen in persoonlijke ontwikkeling. Nadat ik naar een seminarie van haar ging, was ik helemaal om: deze vrouw vertelde me exact wat ik – en met mij vele anderen – moest horen.

Inzichten galore

In haar (werk)boek neemt ze je in 9 stappen mee naar het leven dat je altijd wilde. Ze brengt je de nodige inzichten in hoeveel verantwoordelijkheid, en dus hoeveel keuzevrijheid, iedereen heeft in zijn eigen leven, en dat is veel meer dan we met zijn allen beseffen.

Na Eckhart Tolle is zij degene geweest die me deed inzien dat alles maar een kwestie van perceptie is, en dat we die perceptie zelf mogen kiezen. Dankzij haar heb ik veel van mijn excuses van het genre ‘Dat is niet voor mij weggelegd, zoveel geluk heb ik niet’ of ‘Voor mij is het te laat, mijn opties zijn op’ kunnen laten vallen en kunnen gaan voor wat ik wou, erop vertrouwend dat alles gaandeweg wel in de plooi zou vallen.

Het contrast met de slachtofferrol waarin alles mij zomaar overkomt en ik zelf niks in handen heb, kon niet groter zijn.

Er zijn natuurlijk al 1001 van dit soort zelfhulpboeken, maar wat voor mij het verschil maakte, was de manier waarop ze de dingen verwoordt. Ze heeft een heel heldere, down-to-earth manier van schrijven die voor iedereen begrijpelijk is en ze hanteert een beeldspraak die werkt en die de dingen na jaren piekeren op zijn plaats doen vallen.

Op een luchtige, humoristische manier wordt aan de hand van voorbeelden waar iedereen zich iets kan bij voorstellen het ene na het andere diepe inzicht gelanceerd, en met resultaat.

Een boek met een bonus

Wat het boek nog iets extra’s geeft, is dat er gratis ‘Master Minds’ aan gekoppeld zijn om in groep aan de slag te gaan met de inzichten. Iedereen die het boek in zijn bezit heeft, kan gratis een reeks van 9 workshops, voor elke stap 1, gaan volgen bij coaches die door haar zijn opgeleid.

Ik volgde zelf zo’n reeks in de zomer van 2012, en af en toe spreken we nog eens af met ons ‘vrouwenclubje’ om bij te praten en vooral veel te lachen.

Door het boek te kopen werd ik dus niet alleen wijzer, ik hield er ook nog een paar vriendschappen aan over. Beste deal ever in een boekenhandel, wat mij betreft.

Advertenties

5 gedachten over “Soms verandert een boek uw leven

  1. Je hebt me wel wat nieuwsgierig gemaakt naar het boek. Meestal weet ik niet wat te kiezen omdat er zoveel bestaan. Ik vraag me dan af of het wel helpt?

    1. Ze helpen waarschijnlijk allemaal, maar je moet er wel zelf mee aan de slag natuurlijk. Het boek dat het in onze plaats doet, moet nog geschreven worden 🙂 Bij mij is de toon van het boek heel belangrijk, 2 mensen kunnen hetzelfde schrijven maar in andere woorden, en van de ene komt het binnen en van de andere totaal niet.

      1. Dat is waar! Bij de ene blog komt het er ook beter in dan bij het anderen 😉

  2. @Eveline: Helpen? Zéker doen!!! Of je het wilt of niet, je krijgt heel wat nieuwe inzichten (perceptietwisten) waardoor je evolueert naar een positievere energieke “ik”. Of je het wilt of niet. 😉 Succes, doen!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.