The Jar Project #12

The Jar Project

De voorbije week was de lastigste week van het jaar tot nu toe, maar juist dan is het belangrijk om blij te zijn met de kleine dingen die wel goed lopen:

– Een les die wegvalt. Het was welkom, een vrije avond.

– Op het domein van een collega van de wederhelft werd een open oefening gehouden door het team dat F1-piloten uit hun auto haalt na een crash op het circuit. Ik nodigde het neefje en mijn ouders ook uit en zo organiseerde ik voor het eerst een uitstapje met de bijna voltallige familie.

– Een intake die verplaatst werd zodat er meer ademruimte was om achterstallig werk in te halen.

– Twee weken nadat ik over haar schreef, kwam ik voor het eerst in meer dan 15 jaar de leerkracht tegen die mijn toekomst destijds wat overhoop haalde. Ik voelde er niks bij, en was blij dat ik sterk geloof in het idee dat alles gebeurt om een reden zodat ik de woede en teleurstelling van weleer al jaren geleden achter mij kon laten. Ik mag er niet aan denken, na al die jaren nog altijd wrok koesteren voor iets waar niks meer aan veranderd kan worden.

– De onverwachte ontmoeting moest uiteraard doorgebriefd worden aan de BFF, die samen met mij hetzelfde lot onderging. Van de shock belde ze me nog op om 11 uur ’s avonds. Het telefoongesprek draaide zoals altijd op hetzelfde uit: gezamenlijk de slappe lach krijgen over wc-incidenten allerhande.

– Een hele namiddag en avond spelletjes spelen met vrienden, en alle zorgen daardoor tijdelijk vergeten.

– Een klasgenootje kwam een docente van vorig jaar tegen. Toen ze vroeg wie er nog allemaal aan het laatste jaar was begonnen en het klasgenootje mijn naam noemde, reageerde de docente door te zeggen dat ze al had gehoopt dat ik verder zou gaan op de ingeslagen weg. Ik vond dat een behoorlijk mooi compliment.

– Een hele tijd geleden al werd er voor afgelopen vrijdag een etentje vastgelegd. Omdat ik dat soort kosten niet meer wil maken tot ik weer werk heb, heb ik het er eens goed van genomen door iets te doen wat ik anders nooit doe: een dessert nemen. Tiramisu was nog nooit zo lekker.

Advertenties

3 gedachten over “The Jar Project #12

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.