The Jar Project #13

The Jar ProjectDeze week was het weer iets gemakkelijker om elke dag iets waarmee ik blij was op een papiertje te schrijven en in de jar te stoppen:

* Ik kreeg bericht dat de achterstallige uitkeringen onderweg zijn. Ze zijn dan ook nog eens hoger dan eerst verwacht, dus ik kan voorlopig weer ademen.

* Aangezien de zoektocht naar een administratieve job niks oplevert, besliste ik in de verkoop te gaan zoeken, waar sowieso altijd een groter verloop en meer deeltijdse functies zijn. Ik vond een paar vacatures in het stadscentrum en trok mijn stoute schoenen aan. Ik printte een paar C.V.’s af en ging in één moeite langs alle winkels waar ze iemand zochten. Of het iets gaat opleveren is twijfelachtig, maar een halve week later ben ik er nog altijd fier op dat ik iets deed wat ik een paar jaar geleden nooit zou gedurfd hebben: zomaar overal binnenstappen en mij aanbieden. Als het geen job oplevert, dan minstens toch weer wat extra zelfvertrouwen.

* Een tijd geleden nodigde een collega van het lief ons uit om naar de E3 Harelbeke te komen kijken, die zich dicht bij diens huis afspeelde. Het werd een dag van veel lachen met een groep fijne mensen die ik nooit eerder zag en spannende momenten om na de passage van de wielrenners proberen met de auto nog net voor de hele karavaan op het parcours te raken om naar een volgende plaats te racen. Dat mijn voeten tegen onze laatste sprint om bij de collega thuis op tv nog net de finish te zien behoorlijk veel pijn deden, nam ik er met plezier bij.

* Op weg naar huis lasten we nog een tussenstop in Antwerpen in. Het was met de winterjas aan, maar we hebben het zomerbarseizoen weer gelanceerd op de opening van de Cargo Zomerbar.

* Bij thuiskomst was de dankbaarheid dat de dag goed verlopen was groot. Ik blijf er weken op voorhand al zenuwachtig voor, zo’n dagen waarop ik meer dan 12 uur van huis ben, afhankelijk ben van het programma van de groep, mijn auto niet bij mij heb en niet weet wanneer ik waar ga zijn en of ik ga kunnen eten wanneer ik mij slap voel worden. Maar kijk, het liep allemaal gesmeerd, en dat is wel een boost nu ik intensief op zoek ben naar werk.

* Zo’n dag heeft altijd nog zijn weerslag, maar de dag erna had ik opzettelijk niks gepland, dus dat werd zalig uitslapen en daarna nog een middagdutje doen ook. Dat allemaal niet meer nodig hebben zou nog beter zijn, maar het feit dat ik ruimte kan creëren voor wat recuperatie is toch ook een godsgeschenk.

* Na het invullen van de Gratitude App verschijnt er altijd een spreuk op het scherm. Begin deze week kwam er een mooie van Tolle voorbij, die ik al een paar keer in mezelf herhaald heb op lastige momenten: “Whatever the present moment contains, accept it as if you had chosen it. Always work with it, not against it.” Het werkt, want ik geloof er sterk in dat ik zo ongeveer elk moment zelf heb gekozen, al is het door beslissingen die ik jaren geleden nam en me nu op dit punt brachten. Het neemt de drang om tegen moeilijke momenten te vechten een beetje weg bij mij.

* Mijn vaste klant zegt nog elke week hoe dankbaar ze is voor de hulp die ik haar bied. Dat doet deugd, vooral in weken waarin ik eigenlijk geen idee heb waarmee ik bezig ben en hoe ik haar in godsnaam nog kan helpen.

Advertenties

4 gedachten over “The Jar Project #13

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.