Social media op zijn best

a hand reaching down to rescue someone in need.Er was een meisje dat in een Facebookgroep eerst oproepen plaatste om elke nacht een slaapplaats te vinden voor een dakloze vriend, en later, toen hij een kamer had weten te huren, om om meubels en kledij voor haar vriend te vragen.

Facebook liet zich van zijn beste kant zien. Nadat sommigen de voor hen onbekende jongen in huis haalden voor een nacht, bood iedereen spullen aan toen het nieuws dat hij een vaste stek had zich verspreidde. Het werd een komen en gaan in het kleine kamertje van de jongen.

Ik kon niet achterblijven, met de spullen die ik pas nog klaar zette om naar de tweedehands- en kringloopwinkel te brengen, dus ik contacteerde hem ook. Voor vertrek deed ik nog een vlugge ronde door het huis en stopte nog wat handdoeken, kleine flesjes shampoo en wat eten in een zak.

Toen ik in zijn kleine kamertje binnenkwam, was het al goed gevuld. De ene Facebooker gaf hem een matras, een ander een tafel. Hij had een tv gekregen van iemand en een moeder gaf hem de oude kleren van haar zoon.

Een jongen die een week geleden nog in het beste geval bij vreemden en in het slechtste geval helemaal nergens onderdak vond om de nacht door te brengen, heeft een mooie nieuwe start gekregen. Dankzij Facebook godbetert. Als dat niet social media op zijn best is, dan weet ik het ook niet meer.

source image: The Emotion Machine
Advertenties

6 gedachten over “Social media op zijn best

  1. Da is nu eens een positief verhaal zé…..zo zouden er meer moeten zijn…..sociale media die positief in beeld komen, het mag ook wel eens en met zo een mooi verhaal het vermelden waard. Thanks!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.