De schoonste

woman-and-chihuahua-horiz

Mijn werk in het asiel zat er bijna op toen de bazin vroeg of ik een hondje kon gaan ophalen. Een meisje had het zien lopen op straat, had het kunnen vangen en zat nu met het hondje in haar armen aan een bushalte te wachten.

Ik repte me er naartoe en nam de kleine, bibberende chihuahua in ontvangst. Aangekomen in het asiel bleek het arme dier gelukkig gechipt te zijn, dus zette ik het in een kennel tot zijn baasje hem zou komen ophalen. Eén van de stagiaires zette zich bij het hondje om hem gerust te stellen.

Amper een kwartier later kwam een vrouw het domein opgelopen en overweldigde ons met een stortvloed van Russische zinnen en veel tranen. Nadat ze wat bekomen was, kwam haar Nederlands, wat ze perfect bleek te kunnen, langzaam terug, maar de tranen van geluk bleven stromen.

Ik vertelde haar dat een meisje hem een half uur lang in haar armen hield aan een bushalte en stelde haar gerust dat haar hondje ook daarna geen seconde alleen was geweest. Er kwamen nog meer tranen, en ik zag hoe Michel, de stoere bonk vol tattoos maar met een heel week hartje, zijn arm om de schouder van de vrouw legde en zelf ook tegen zijn tranen vocht.

Nadat alle papieren ingevuld waren, liep de vrouw op elke vrijwilliger die ze kon vinden af om ons de hand te schudden en uitvoerig te bedanken.

Ik heb de schoonste job ter wereld, dacht ik toen we het gelukkige duo met zijn allen uitwuifden. Alleen spijtig dat het geen brood op de plank brengt.

source image: sheknows
Advertenties

5 gedachten over “De schoonste

  1. Heel mooi…..en het illustreert zo goed de voldoening die je krijgt van je werk dat je met hart en ziel doet.
    Ja het is de schoonste job van de wereld en het brengt spijtig genoeg geen brood op de plank maar het doet goed te helpen en daar wordt je op één of andere manier toch een “rijk” persoon van. Respect voor jou en alle vrijwilligers die in het asiel werken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.