We gaan er geraken

goahead

Ik had, hoe kan het ook anders, net een hap eten in mijn mond gepropt toen de telefoon ging. Het nummer herkende ik nog van de vorige keer, dus de begroeting van de beller leek een kleine eeuwigheid te duren.

Dat ze spijtig nieuws had, vervolgde ze. Er was veel twijfel geweest tussen mij en een andere kandidate, maar uiteindelijk besloten ze toch om degene met ervaring in de sector aan te nemen.

Ik strandde dus zoals altijd op de eeuwige tweede plaats, maar de teleurstelling werd al snel ingeruild voor de opluchting dat er überhaupt deeltijdse jobs bestaan waar ik zin in heb.

Toegegeven, ik zou mij gelukkiger voelen in een job die meer verantwoordelijkheid en intellectuele uitdaging te bieden heeft dan die van halftijdse verkoopster, maar voelen dat ik voor sommige jobs toch warm loop, is meer dan ik een paar maanden geleden kon zeggen.

Het hoofd laten hangen door deze afwijzing laat ik dus vrolijk aan mij voorbij gaan. Ik neem een weekendje vrijaf van het zoeken naar werk, maar maandag vlieg ik er gewoon weer in. Want dat is nu eenmaal de snelste weg richting eerste plaats.

source image: Pinterest
Advertenties

15 gedachten over “We gaan er geraken

  1. Het is inderdaad al een hele prestatie als een mens sowieso voelt dat hij terug in staat is om iets dat met werk te maken heeft leuk te vinden. Je komt er wel. Eerst genieten van dit winderige weekend.

  2. Damn…..ze weten niet wie ze laten gaan….
    Maar niet opgeven dat is de spirit…..Is het niet nu dan is het morgen, die job komt er hoe dan ook…..de volgende stap is gewoon die eerste plaats!

  3. De juiste baan is gewoon nog niet beschikbaar, maar zal zich snel aan je aandienen. En dan ben je heel blij dat je het niet geworden bent bij al die andere toko’s waar je steeds op de tweede plaats bent geëindigd. Goed dat je positief blijft!
    Fijne zondag!!

  4. Mijn respect dat jij zo positief blijft,…..maar het geeft je veel tijd om je coaching verder uit te bouwen en ik blijf daarin geloven dat het jouw ding is,….en ik denk er altijd aan als ik een stuk chocolade in mijn mond steek 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.