Eindelijk een wondermiddel tegen wallen?

arniflor_eerste_hulp_gel_25gr

Ik kan slapen, water drinken en niet roken zoveel ik wil; dat ik desondanks toch nog rondloop met wallen is één van de weinige zekerheden in het leven. Erfenis van mijn moeder, niks aan te doen.

Diezelfde moeder bracht me gelukkig ook een kritische geest bij, dus wanneer ik ergens lees hoe hordes vrouwen hysterisch uitroepen dat hun wallen volledig verdwijnen door een product waarvoor ze 54 euro betaalden voor 5 gram, rol ik eens met mijn ogen en klik ik weg.

Veelal zijn dat namelijk vrouwen die nog nooit wallen van dichtbij gezien hebben. Een beetje zoals meisjes van 14 die denken dagelijks foundation nodig te hebben om hun ‘vreselijke’ huid te verbergen en waarvan ik weet: over 10 jaar, wanneer ze hun foto’s van nu bekijken en beseffen dat hun huid er eigenlijk stralend uitzag, pinken ze een traantje weg omdat ze er nooit meer zo goed zullen uitzien als in hun tienerjaren.

Anyways. Om maar te zeggen dat ik vind dat vrouwen zichzelf nogal snel onterecht lelijk vinden en dat ik niet geloof in 98% van wat er in de beautywereld verkocht wordt aan toverformules.

Toch was ik onlangs bereid om een product het voordeel van de twijfel te geven. Het was niet van een flashy beautymerk, het beloofde geen mirakels en repte met geen woord over wallen. Het ging namelijk over Arniflor Eerste hulp gel, een zalf die gemaakt is om zwellingen weg te nemen na bijvoorbeeld een val. Ik vond het wel logisch klinken, een zwelling wegnemen met een zalf tegen zwellingen, en het kostte amper 5 euro, dus ik waagde het erop.

Een uur na het aanbrengen van de zalf stond ik weer met beide voeten op de grond. Buiten mijn ogen doen prikken, deed het niet veel. Tot ik een tijd later iets las over iemand die vaseline onder de ogen aanbracht voor het slapen gaan, zodat het een nacht rustig zijn werk kon doen.

Ook dat klonk weer logisch, dus ik schakelde over op die tactiek. Zij het dan met dat prikkende spul dat werkloos in mijn kast lag. En warempel, de volgende ochtend zag ik een verschil. Geen wonder, maar wel een verschil. De huid onder mijn ogen was duidelijk strakker dan de 35 jaar aan ochtenden daarvoor.

De zalf heeft een eigen willetje, want het werkt niet altijd even goed, en ik smeer liever niet elke avond iets op mijn gezicht wat daar niet voor bedoeld is. Maar soms, als mijn karma goed zit, is het een bijna-wondermiddel. Eentje waar de beautyscene niet hysterisch over doet en dat maar 5 euro kost. Score!

source image: VSM
Advertenties

20 gedachten over “Eindelijk een wondermiddel tegen wallen?

  1. Creme tegen aambeien werkt ook echt tegen wallen, maar ook niet geschikt voor elke dag. Maar heb het wel getest en goedgekeurd!

      1. Neen en ik heb het geprobeerd, wel creme nemen geen zalf ( wolvet kan irritatie geven :-))

  2. Hi!

    Heb je het in je laatste alinea nou over de zalf van vsm, of de vaseline van de alinea ervoor? Ik kon het er niet helemaal uit opmaken, maar ben erg benieuwd!

  3. Beste zalf voor wallen en zelfs kraaiepootjes is symvita van a vogel.
    Ik gebruik die al 20 jaar. Ik blijf rimpel en wallenvrij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.