A million different people

Schizophrenia

Het is waar wat ze zeggen, van die laatste loodjes. Eerst begreep ik niet hoe het kon dat ik mij nu, als werkloze, slechter voel dan toen ik fulltime – en in shiften tussen 06:00 en 22:00 – werken combineerde met één avond in de week en een volledige zaterdag in de les zitten.

Maar ik denk dat ik de oorzaak gevonden heb. Ik doe niks wat veel tijd in beslag neemt, maar ik wissel wel continu af tussen vrijwilligerswerk, lessen volgen, babysitten, werk zoeken, studeren, knutselen aan een nieuw project en al doende leren wat het is om mensen te coachen.

Blijkbaar werkt het niet voor mij om afwisselend zoveel verschillende rollen aan te nemen. Er zijn maar zoveel mensen die ik kan zijn binnen de tijdspanne van een week, en momenteel zijn er een paar mensen te veel in mijn weken. Ik kan 3 mensen zijn die elk 15 uur per week iets doen, maar ik kan geen 15 mensen zijn die elk 3 uur iets doen.

Dat zijn te veel verschillende prikkels, zou de hooggevoelige mens in mij zeggen. En als ik daar ’s avonds niet van kan recupereren doordat ik naar de les moet, wordt het allemaal nog wat erger.

Het wordt dus nog een kleine maand doorbijten voor ik mijn rol van student kan schrappen en mijn schizofrenie, en bij uitbreiding ook mijn vermoeidheid en stress, wat minder dramatische proporties aannemen.

Als ik dan ook nog eens werk vind en de rest, behalve de coachings en beperkt vrijwilligerswerk, kan laten vallen, heb ik ongetwijfeld opnieuw de energie van een jong veulen. Net genoeg om te beslissen welke opleiding ik volgend jaar ga volgen. Ah ja.

source image: redOrbit
Advertenties

4 gedachten over “A million different people

  1. Herkenbaar. Ik ging van halftijds werken en een opleiding volgen naar: een nieuwe job, voltijds werken, opleidingen op het werk en avondopleiding met binnenkort examens en dan daarna nog examen voor het werk. (ah en nog steeds bloedarmoede na een ijzerkuur dus nu terug een hernieuwde ijzerkuur) Ik tel dus ook de dagen af tot er wat minder op mijn bordje terechtkomt en ik hopelijk wat meer energie ga hebben. Maar ik ben (voorlopig) niet zo moedig als jij om te zeggen dat ik volgend jaar nog verder ga met die opleiding in avondonderwijs 🙂

  2. Je zou pakjes energie moeten kunnen kopen in de winkel want ik kan ook wel een pakje gebruiken 🙂 …..maar spijtig genoeg werkt het zo niet. Dat je die “kleine maand” goed mag door komen en wanneer het dan volop zomer wordt ….de zon en al het andere je de nodige energie mag geven om te stralen en te doen wat je graag zou doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.