Maar dan kies ik iets makkelijkers

misc-clean-all-the-things

Examenperiodes verlopen bij mij altijd volgens een vast stramien.

In de weken voorafgaand aan een examen woont er een venijnig stemmetje in mijn hoofd dat mij bij alles wat ik doe vraagt of ik niet beter nog wat zou studeren.

Op de dag van het examen ben ik met vanalles en nog wat bezig, behalve met studeren of zenuwachtig zijn voor het examen.

Na het examen word ik overvallen door een zwaar gevalletje cleaning frenzy. Het zal wel iets symbolisch zijn, met dingen afronden en een nieuwe start enzo.

Deze keer was de badkamer het slachtoffer, en die bleek niet van de meest gewillige soort.

Ik schuurde mijn armen stijf aan mijn matte zwarte douche die door de kalk in het water elk jaar wat witter word en er na mijn doortocht nog slechter uitziet dan ervoor. In het toilet, dat, vermoedelijk door de zwarte wc-borstel, zwarte strepen vertoont, kon zelfs javel en opnieuw het betere schuurwerk niet baten. En het nieuwe doucherek dat ik moest en zou hebben om het roestige oude exemplaar te vervangen, is een model dat ik niet aan mijn kraan kan ophangen.

Weerbarstig dus, die badkamer van mij. Gelukkig is mijn schoonmaakwoede minder hardnekkig en voel ik ze al afnemen.

Toch minstens tot dinsdag, want maandagavond is mijn volgende examen. Ai.

source image: Hyperbole and a Half

Advertenties

9 gedachten over “Maar dan kies ik iets makkelijkers

  1. Veel succes met het volgend examen…..Examen stress een beetje uitwerken op je badkamer is helemaal niet slecht 🙂
    Groetjes vanuit Suomi…. 😉

  2. Schoonmaakwoede is een woede waar ik slechts héél uiterst zelden aan lijdt. Jammer genoeg. Blauw is een mooie kleur is dan weer één van de mooiste stripverhalen die er bestaan volgens mijn man en dochter. Ik zelf vind het verhaal te gruwelijk om het te lezen…

  3. Door jouw vlogs, hoor ik het je nu vertellen je blog in mijn hoofd en niks mis met wat schoonmaakwoede,….perfect normaal 🙂

  4. Bij mij kwam de kuiswoede altijd pas na de hele examenperiode… zo blij dat ik toen maar één kamer had! Chapeau voor je schuurwerk in de badkamer, er is geen ruimte in huis waaraan ik een grotere schoonmaakhekel heb… boeeeee kalk!

    1. Bij mij vroeger ook, nu kwam het al na het examen waarvoor echt geblokt moest worden. De rest van de examens was praktischer van aard en dat heeft mijn woede prematuur laten uitbarsten blijkbaar 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.