The Jar Project #25

The Jar Project

Hoppa, de zomer is officieel gestart. Het beste van de laatste week van de lente:

* Het allerbeste was zonder twijfel het einde van de opleiding. Ik vond ze eindeloos boeiend en ik had nog veel meer willen leren van de docenten, maar de laatste maanden waren er toch wat te veel aan. Het was tijd dat er een einde kwam aan de druk van ‘ik zou nog dit en dat moeten doen en als ik deze week uitgenodigd word voor een sollicitatie heb ik een probleem’.

* Er zat ook deze week weer een kaartje in de bus. Van mijn neefje deze keer. Ik ben er nog altijd niet aan gewend dat er nu een paar familieleden in mijn leven zijn en ik wil er niet aan wennen, want voorlopig geniet ik er nog te veel van.

* Ik oogstte de eerste aardappelen uit eigen tuin. Ik had er niet veel meer van verwacht dan een paar uit de kluiten gewassen erwten, maar verhip, ze zien er echt uit als…ja, echte aardappelen zoals die in de winkel. Zot.

* De beslissing van de wederhelft om een week op vakantie te gaan vond ik ook wel een mooie. Ook al schiet ik stiekem toch lichtjes in de stress wanneer ik eraan denk, eens ter plaatse aangekomen zal het deugd doen om een week weg te zijn van alles wat me hier uit mijn slaap houdt.

* We kregen bezoek uit Antwerpen. Ik begrijp als geen ander dat het daar boeiender is dan hier, maar zo een keer per jaar is het wel eens aangenaam dat wij niet degenen zijn die een uur moeten rijden om (een deel van) de Antwerp posse te zien.

* Ik gooide een paar spullen die al jaren in mijn weg staan op Freecycle. Het bijgebouw, dat dienst doet als kelder, zolder en tuinhuis gaat ooit nog leeg genoeg raken om er zonder gevaar voor een gebroken been doorheen te lopen.

* Vrijdag trok ik me na het werk in het asiel op de bovenverdieping terug om daar een broodnodige grote schoonmaak te houden. Ongelooflijk hoeveel rust dat kan brengen in mijn hoofd.

* Ik vond ook de moed om al mijn papieren voor het invullen van mijn belastingaangifte te verzamelen zodat ik morgenochtend de hulp van een kenner kan inroepen om het in te vullen. Een mens krijgt nogal wat gedaan, zo na zijn afstuderen.

Advertenties

3 gedachten over “The Jar Project #25

  1. Wat een schoon week,……en opruimen en kuisen is buiten shoptherapie een geweldig iets om ruimte in je hoofd te krijgen :-), werkt keer op keer bij me :-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.