Zomer in Leuven

grootverlof

Met het beste maar ook vermoeiendste festival in eigen streek achter de rug is het tijd om vooruit te blikken op de rest van de zomer. Ik keek al eens naar wat Leuven dit jaar te bieden heeft en pikte er de dingen uit die ik wil gezien hebben, tenzij er elders iets beters op de planning staat:

Openingsavond Groot Verlof – vrijdag 10 juli

Het Groot Verlof, de nieuwe naam voor alles wat in de zomer in Leuven lawaai maakt, gaat van start met een knaller. Naast het straattheater van Transe Express zorgen Les Tambours du Bronx en Les Commandos Percu voor spektakel met percussie en vuurwerk. En als iemand “Vuurwerk!” roept, gil ik “Waar??”, dus dat wil ik wel gezien en gehoord hebben.

Rumour has it echter dat ik op dat moment wel eens ergens op een strand zou kunnen liggen werken aan mijn kleur om er tegen de volgende feestjes oogverblindend uit te zien, dus zoals ik al zei: tenzij er ergens anders iets beters gepland staat.

Beleuvenissen – vrijdag 17, 24 en 31 juli

Dit jaar zou ik graag Scala zien, want dat kan niet anders dan ongelooflijk mooi zijn. De rest is vooral heerlijk foute ambiance met onder andere Urbanus, Bart Peeters en Paul Michiels.

En het is geen zomer geweest in Leuven zonder een feestje van de mannen van Discobar Galaxie, al zal ik het dit jaar iets nuchterder meemaken dan sommige van hun feestjes in het verleden. *kuch*

LeuvenZingt2013-1

Leuven Zingt – zaterdag 25 juli

Hier MOETEN de BFF en ik altijd bij zijn. Er is geen enkele andere festiviteit waar we onszelf zo hard laten gaan als op Leuven Zingt. Het jaar dat ik in Antwerpen woonde en het daar meemaakte, was een gigantische teleurstelling, en ik ben nog altijd niet goed van die keer dat een bevriend koppel besliste te trouwen op die datum. Serieus. Nodig mij uit voor al uw kleine en grote levensgebeurtenissen zoveel ge wilt, maar niet – en ik herhaal: niet – tijdens Leuven Zingt. Capiche?

barmannenrace-610x350

Hapje-Tapje – zondag 2 augustus

De eerste zondag van augustus heeft altijd een paar vaste ingrediënten: me ergeren aan de mensenmassa die in de Muntstraat of op het Hogeschoolplein langs alle eetkraampjes strompelt, zelf uiteindelijk ook veel te veel betalen voor 2 centimeter tiramisu en een beetje nostalgisch worden door de barmannenrace.

Al is dat laatste al erg verminderd, want veel van de barmannen waarmee ik vroeger de café’s op de Oude Markt afsloot toen het alweer licht was, hebben ondertussen ook andere oorden opgezocht.

Mijn nostalgie zal het moeten hebben van het afsluitende optreden door mijn vriendje uit de lagere school. Ik moet dringend eens kijken of ik nog een T-shirt met een fluogele smiley, beenwarmers en van die zwarte plastic armbanden in mijn kast heb liggen, dan gaat hij mij zeker herkennen op de eerste rij.

Marktrock – 14 & 15 augustus

Jarenlang het beste weekend en de oorzaak van de zwaarste katers van heel het jaar geweest, nu iets waar ik af en toe nog eens een uurtje naartoe ga. Als het niet regent. En geen 30°C is. En ik niet te moe ben. En nog een paar andere voorwaarden, want dit festival is vergane glorie ten top.

Nu ze uit het niks terug 15 euro inkom vragen in ruil voor een affiche die mij op geen enkele manier boeit, vond ik al erg, maar dat ze er dit jaar geen Stella maar Maes willen tappen, doet helemaal de deur dicht. Een schande is het. Een schande, zeg ik u.

Maar mij vervelen zal ik zeker niet doen, want als ik er na alle andere genoemde festiviteiten nog niet genoeg van heb, kan ik nog altijd naar openluchtfilms, Bar.Bizon of Piknik Musik. Of naar ’t Stad, want daar is ook genoeg te doen.

En, zeg het eens. Wanneer komt ge ook eens af naar Leuven voor een foute avond?

source image: leuven.be, leuvenactueel, vlaanderenvakantieland

Advertenties

6 gedachten over “Zomer in Leuven

  1. Ha! Marktrock! Maes! (ik denk dat het trouwens toch Stella wordt, de cafébazen op het plein konden er alleszins niet mee lachen.)
    Ik ben vanavond in Leuven dus wie weet zie ik dat vuurwerk wel ergens per ongeluk. Misschien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.