Bloedend hart

IMG_4996

Ik dacht dat de winters in het asiel hard waren, met handen die pijn deden van de kou en een kapotte boiler waardoor er wekenlang alleen maar koud water was, wat de pijn nog verscherpte bij het schoonmaken van de verblijven.

Blijkbaar was ik al vergeten hoe hard de zomers er zijn, met kittens die moeten overgeven van de hitte en wij die er met een bloedend hart naar staan te kijken. We proberen ons te behelpen met een ventilator, natte handdoeken en flessen bevroren water, maar meer dan dat hebben we niet voorhanden.

De mini die ik onder mijn hoede had, moet ik na een dikke week vrijuit spelen in mijn koele woonkamer ook die verzengende hitte insturen, terug in een klein kooitje in een gebouw dat rijp is voor de sloop.

De 2 oude katten die permanent op het terrein woonden bleken alvast niet bestand tegen de hitte. De dierenarts verloste hen uit hun lijden en ik had de ondankbare taak om ze naar de frigo te brengen.

De zomers zijn niet meer wat ze geweest zijn. Mijn handen kunnen niet snel genoeg weer pijn doen van de kou.

Advertenties

15 gedachten over “Bloedend hart

 1. Hier ook een huisdier dat afziet van de hitte. Wij hebben spijtig genoeg geen frisse woonkamer, dus we hebben hem naar de kelder verhuisd met een koelelement in zijn kooi. Ik kan mer dus spijtig genoeg ook iets bij voorstellen.

 2. ooh, dat doet ook mijn hart breken en bloeden!
  Die warmte is voor niemand een zegen,
  en wat jammer voor de ‘oudjes’, dat het zo moet eindigen.
  ik zou ze het liefst allemaal mee naar huis nemen,
  zo jammer dat dat niet gaat 😦
  Grtjs

 3. Mijn hart breekt in stukjes, zelfs de mijne hebben last van de warmte,….en die probeer ik af te koelen met natte doeken,…

 4. Ja dat warme weer…..te warm is niet goed hé…..dat er vlug een koel windje mag komen, dat ze wat op hun positieven kunnen komen….wij kunnen ergens kruipen waar het koeler is….spijtig genoeg hebben zij die keuze niet….Chapeau om ze toch een beetje verkoeling te bezorgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.