The Jar Project #27

The Jar Project

Hoppa, de (voorlopig?) warmste week van het jaar zit er ook weer op. De dingen die ik onthou van de momenten waarop ik niet overging in vloeibare vorm:

+ Ik had een paar rustige dagen na de festivalgekte. Ik sliep wat uit en stond eigenlijk alleen maar op om niks te doen en zo weinig mogelijk mensen te horen of zien. Bliss.

+ Sinds ik ziek werd en medicatie begon te nemen, is er 7 kg bij. Van overgewicht is nog geen sprake, van het idee dat iemand met mijn benen geen korte dingen hoort te dragen wel. Een warm weekend op een wei kreeg mij zo ver om daar foert tegen te zeggen. Ik ga niet zeggen dat ik me goed voel wanneer ik geen lange broek aan heb, maar ik laat het er tenminste niet meer voor. Pakken draaglijker in dit weer!

+ Ik ben nog altijd onder de indruk van het feit dat ik vorig weekend voor het eerst tussen het lawaai door naar mijn intuïtie luisterde en mij waar mogelijk een half uurtje terugtrok om onder mijn introverte steen te kruipen. Het gemak waarmee ik me daarna weer in de drukte gooide, was du jamais vu. Een les die ik met veel plezier meeneem naar de toekomst!

+ Ik kon het leven van toch één kitten een weekje wat aangenamer maken. Ze heeft zich rot geamuseerd in mijn koele living, en ik ook.

+ Ik moest in het centrum van de stad zijn, maar had geen zin om in mijn auto zonder airco parking te gaan zoeken tijdens de eerste dagen van de solden. Gelukkig kwam de ex binnen en liet hij vallen dat hij naar het centrum moest. Ik wist niet hoe snel ik mijn spullen moest pakken om mee te rijden in zijn auto met airco, helemaal tot in zijn ondergrondse, koele privéparking. En omdat we er dan toch waren, deden we een paar winkels een koos ik mee wat kleren uit voor hem.

+ Het was een week waarin ik extreem gestresseerd had kunnen zijn, maar ik was kalmer dan ik zelf voor mogelijk hield. En ik heb de indruk dat ik meer dingen in orde heb kunnen brengen dan wanneer ik zoals anders als een kip zonder kop 1001 dingen tegelijk had proberen te doen. Het verstand is aan het komen, ik voel het.

+ Na de oude beste vrienden vorig weekend te zijn tegengekomen direct een mail rondsturen en een datum vastleggen voor een barbecue. De drie mensen die vroeger zo ongeveer in mijn huis woonden, gaan het volgende maand voor het eerst na de verbouwingen terugzien. Ik verwacht uiteraard ook een uitnodiging om de huizen die zij ondertussen kochten eens te gaan bekijken.

+ Mijn koele living. Mijn koude gietvloer, die een genot is om op blote voeten over te lopen. Een ventilator. Frisdrank die net lang genoeg in de diepvries zat om kleine stukjes ijs te bevatten. Koud water om te douchen.

Advertenties

4 gedachten over “The Jar Project #27

  1. Super om te lezen,…en op een festival kan en mag alles 😉 en zo erg gaat het nooit niet zijn!! En dat kittentje, zo jammer dat je ze niet allemaal kan redden hé,……en ik heb gestresst en van de stress een fout gemaakt en ik loop er al heel het weekend ambetant van!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.