The Jar Project #28

The Jar Project

Als ik alle hoogtepunten van de afgelopen week moet opsommen, wordt het een veel te lange lijst, dus een kleine greep uit het aanbod:

+ Ik zat op een week tijd 2 keer 4 uur op een vliegtuig en was beide keren zo mak als een lammetje. Vanuit angststoornisperspectief is op een vliegtuig zitten mijn allergrootste angst, en vanuit datzelfde perspectief was het nu dus 2 keer een onnoemelijk grote overwinning.

+ Ik genoot van de zon, een zwembad, een privéstrand, al het eten dat de all inclusive de hele dag door te bieden had, uitstapjes, rust, een boek, het lief en lange avonden met het koppel dat we op vakantie leerden kennen en waarmee het heel goed klikte.

+ Eén overwinning was niet genoeg, dus ik stapte ook nog eens in een akelig bakje dat ons via een kabelbaan naar de top van een 2300 meter hoge berg bracht. De rit duurde maar 10 minuten en ik vond dat pakken enger dan 4 uur op een vliegtuig zitten, maar ik deed het anyway.

+ Het is ons gelukt om een klein meisje dat eerst niet kon stoppen met wenen van angst zodanig af te leiden dat ze op de terugweg via de kabelbaan amper in de gaten had dat ze het meest angstaanjagende ooit in haar korte leventje aan het doen was.

+ Ik had de eerste vakantie in mijn leven waarbij ik niet elke ochtend eerst een uur misselijk was.

+ Ik moet het allemaal nog ordenen in mijn hoofd, maar ik ben een paar ervaringen en inzichten rijker die mij in de toekomst nog veel gaan kunnen helpen.

+ Ik zag tientallen katten en kittens, die weliswaar dakloos waren, maar heel goed verzorgd werden door iedereen die er voorbij kwam.

+ Ik had zo’n topvakantie dat ik het gevoel had dat ik best nog een week langer had kunnen blijven, maar zo graag als ik nog was gebleven, zo blij was ik ook dat ik weer naar huis kon, naar mijn vertrouwde omgeving en mijn vierpoters.

+ Ik word omringd door een paar fantastische mensen die ervoor hebben gezorgd dat ik bij thuiskomst diezelfde vierpoters gezond en gelukkig aantrof.

+ Ik ga vannacht ZO zalig slapen in mijn eigen bed.

Advertenties

10 gedachten over “The Jar Project #28

  1. Tof dat je zo een leuke vakantie hebt gehad….Een prachtige week die je dubbel en dik hebt verdiend…welkom terug en er is niks beter dan je eigen bed 🙂

  2. Mijn eigen bed was gisterenavond ook DE geluksplek na een week slecht slapen op reis.
    Respect voor die 2x 4 uur vliegen, ik ben op dat vlak ook een echte angsthaas. Al moet ik dat eens van me afzetten, 800 km rijden met de wagen is nl ook zottenwerk !

  3. Behalve de angst zijn er enorm veel gelijkenissen,…weird! Maar dat bed was zo zalig en vooral dat hoofdkussen!

  4. Hartjes voor slapen in eigen bed!! Heerlijkste deel van thuiskomen… 🙂
    Goe bezig zeg, al die angsten die je hebt overwonnen! In kabelbaantjes ben ik ook geen held…. Ik focus me dan op de bergen rondom en doe alsof ik niet tientallen meters boven afgronden en scherpe rotsen schommel…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.