Nieuwe herinnering = nieuwe toekomst

travel

“Ge hebt gewoon te weinig vertrouwen in uzelf.”

“Gij weet gewoon niet hoeveel gruwelijke herinneringen er naar boven komen wanneer ik mij opnieuw in een situatie bevind waarin het ooit grandioos misliep.”

Ik wist nooit wat mensen zo geweldig vonden aan op reis gaan. Ik vond het vooral veel stress. Voor vertrek is het altijd weer haasten om alles op tijd in orde te krijgen. Eens ter plaatse is het elke ochtend het eerste uur misselijk zijn en de rest van de dag tussen onrust en angst zweven. De vermoeidheid die ik op reis altijd voel, is van een soort die ik thuis maar heel uitzonderlijk meemaak.

Natuurlijk, ik geniet er ook van om nieuwe plaatsen te ontdekken of een dag te niksen aan een strand. Maar als dat altijd gebeurt onder een waas van angst en onrust, gaat de glans er wel wat af. In het beste geval blijft het bij iets wat onderhuids speelt en ik niet continu heel bewust voel, maar het is er altijd wel en het maakt reizen eerder vermoeiend dan ontspannend.

Deze keer echter niet. Voor het eerst in mijn leven bleef dat allemaal achterwege. Verder dan ’s ochtends zorgen dat ik mijn persoonlijke ‘survivalpakket’ mee had en tegen mezelf zeggen dat ik altijd maar een rit met de taxi verwijderd was van het hotel, ging het op geen enkel moment. Elke ochtend sprong ik uitgerust uit bed, klaar voor een nieuwe dag vol ontdekkingen of ontspanning.

Ik mocht eindelijk ervaren wat er nu zo geweldig is aan op vakantie gaan, en het smaakt naar meer. Veel meer. Dus nu bestudeer ik met militaire precisie de wereldkaart en loop ik de hele tijd plaatsen op te noemen die ik nog wil zien.

New York blijft mijn grote droom. Maar Dubai wil ik ook gezien hebben, en Cuba staat ook al lang op mijn lijst. En Sint Maarten, omdat het zo mooi lijkt en omdat de landingen daar zo spectaculair zijn om te zien. Ik check of een weekendje naar Londen niet goedkoper kan met het vliegtuig dan met de trein, want vliegen, daar is niks aan. Dat kan het kleinste kind.

Mijn laatste reis zal ik mij niet herinneren omwille van de vele mooie dingen die ik er zag, want zo spectaculair was het allemaal niet. Die plaatsen zijn gereserveerd voor Lapland, Californië en Zakynthos. Maar ze staat wel geboekstaafd als de reis waardoor ik nieuwe herinneringen heb mogen maken die mij een heel nieuw toekomstbeeld gaven.

Geen enkele van mijn toekomstige reizen zal daar ooit aan kunnen tippen, maar ik ga ze toch maken. Want reizen is plezant. En aan vliegen is echt niks.

Advertenties

12 gedachten over “Nieuwe herinnering = nieuwe toekomst

 1. Als je Cuba wil zien, haast je dan want het wordt daar met de dag duurder. Ik heb weet van een gezin van vier die hun reis ‘zomaar’ 1400€ duurder zag worden gewoon omdat ze daar een toeristentaks hebben ingevoerd (of verhoogd) en dan zwijg ik nog over de dure vliegtickets (kerstvakantie wel, en dat zal wel schelen)
  Zo fijn dat je weer kunt genieten van reizen ! Je mag mij altijd eens leren hoe ik van mijn vliegangst af kom !

 2. Vorige week kwam ik er achter dat alle klaar gelegde spullen thuis waren gebleven ….

  Gelukkig kon ik het ontbrekende ( schone kleren ) gewoon elders kopen.

  Vrolijke groet,

 3. Prachtig dat je door deze reis een nieuw toekomstbeeld hebt gekregen.
  Elke reis heeft wel iets….altijd blijft er wel iets hangen.
  Vliegen op zich is gewoon maar al wat er rond hangt maakt het voor mij toch wel spannend 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.