The Jar Project #31

The Jar Project

Het was een week van af en toe ‘net genoeg’. Maar ‘net genoeg’ volstaat om ergens te raken, en soms was er ook meer dan genoeg:

+ In het begin van de week had ik nog net genoeg kracht om mijn werk in het asiel af te krijgen voor ik overvallen werd door een zomergriepje en bij thuiskomst rechtstreeks naar de zetel strompelde.

+ Tegen de avond was ik net genoeg opgeknapt om een coaching te doen en daarna weer richting zetel te gaan.

+ Na een half jaar aan de andere kant van de wereld vertoefd te hebben, zag ik mijn bestie eindelijk terug.

+ Wanneer ik zie hoe weinig vacatures er zijn en hoe pover de respons op de brieven die ik verstuur, heb ik soms maar net genoeg veerkracht om te voorkomen dat ik de moed laat zakken. Deze week was het kantje boord, maar bij wijze van pauze en opkikker hield ik in mijn zetel een pity party met een paar afleveringen van Pretty Little Liars. En een reep chocolade, hoewel dat tijdens de week eigenlijk niet meer mag. Maar het hielp wel een beetje.

+ De mama wou gaan shoppen en trakteerde mij op een broek en 2 T-shirts. Ik zei geen nee.

+ Het regenseizoen hield het net op tijd voor bekeken, waardoor ik naar een vuurwerk in de buurt kon gaan kijken. Ik denk niet dat ik daar ooit genoeg van krijg.

+ Ik mocht vrijdag weer van het asiel naar huis vertrekken met een kitten die ik mag klaarstomen voor een zelfstandig leven. Ze heeft iets meer aandacht nodig dan het vorige opvangertje dat ik in huis had, maar zo’n klein snuitje zorgt altijd voor instant happiness.

+ Op zaterdag werd ik nergens verwacht. Als de zon dan ook nog eens schijnt, dan is er één vaste plek waar ik altijd te vinden ben: in mijn tuin, in een versleten joggingbroek en met vuile handen van het onkruid wieden. Een betere plek is er wat mij betreft niet, op zonnige zaterdagen zonder verplichtingen.

Advertenties

8 gedachten over “The Jar Project #31

  1. Dat laatste, daar kan ik me ook wel in vinden !
    Dat van die vacatures daarentegen is zorgwekkend vind ik. De kranten blazen dat het beter gaat met onze economie… ik stel me daar vragen bij.
    Maar hey… de zomer is terug !

    1. En zolang niemand mij wil aannemen, kan ik daar fulltime van genieten! 🙂 Nu zijn juli en augustus altijd wel kalme maanden op de arbeidsmarkt hoor, en ik zoek dan ook nog eens een deeltijdse job, die zijn altijd in de minderheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.