The Jar Project #33

The Jar Project

Het lijkt vanzelfsprekend dat het nieuws dat ik werk heb het beste nieuws van de week was. Toch was gisteren de dag waar ik het meest van genoot. Maar first things first:

+ Mijn eerste hoogtepunt van de week heb ik altijd op zondag, vlak nadat ik op ‘publish’ klik na het maken van mijn Jar Project. Dan ben ik altijd al nieuwsgierig naar wat er volgende week in mijn lijst zal komen. Het zijn meestal de dingen die niet op voorhand gepland kunnen worden, die het beste zijn. Het is geweldig om mij op zondag al te verheugen op alle onverwachte meevallers die me de volgende 7 dagen gaan overkomen.

+ Ik had het een paar weken geleden al over mijn hart gekregen om 4 GROTE dozen te vullen met kleren, schoenen en accessoires die ik al jaren niet meer droeg maar waarvan ik toch geen afscheid kon nemen. Alles is eindelijk weg nu, samen met 2 paar sneakers die te kapot en te oud waren om te dragen maar die ik eerder niet kon weggooien. Ik ben ontzettend opgelucht dat het eindelijk uit mijn huis is, en ik heb al een nieuwe lege doos in een kast gezet. Alles wat ik gaandeweg in huis tegenkom en waarvan ik weet dat ik het niet meer ga gebruiken, gooi ik nu in die doos, en als ze vol is gaat ze ook direct naar de kringloopwinkel.

+ Het eerste verjaardagskaartje en -cadeau lagen al op mij te wachten op de tafel van mijn ouders, die begin deze week weer voor anderhalve maand naar het buitenland vertrokken.

+ Na 2 weken van weinig eten en niet binnen willen komen, is Jack af en toe weer een beetje in zijn normale doen. Hij is nog altijd niet te spreken over het feit dat er tijdelijk een miniversie van hem rondloopt in huis, maar er kan zo nu en dan weer eens een kopje tegen mijn been af. Eén nacht kwam hij zelfs de slaapkamer binnen geslopen om heel dicht tegen mij te komen liggen en, hou u vast, te beginnen spinnen. Dat half uurtje slaap dat ik daardoor misliep, zo ergens tussen 4 en 5, nam ik er met plezier bij.

+ Het meest vanzelfsprekende: het nieuws dat ik werk heb. Toegegeven, de eerste dag was ik er echt niet blij mee, en ik ben nog altijd teleurgesteld over het feit dat ze me iets van 24 uur per week verkochten en later met een vaag verhaal kwamen over waarom mijn nieuwe collega en ik allebei maar een contract van 18 uur zullen krijgen, maar het blijft wel goed nieuws dat ik toch weer een béétje van het normale leven zal kunnen proeven.

+ Ik had gehoopt om al voor de zomer aan het werk te zijn en in september een nieuwe opleiding te starten, maar de werkzoektocht duurde langer dan verwacht. Daarom heb ik, nadat ik hoorde dat ik werk heb, beslist om mezelf dit najaar de tijd te geven om terug te wennen aan het halftijdse werkende leven en hopelijk stap voor stap te stoppen met mijn medicatie. Als ik die 2 dingen met succes afrond voor het jaar om is, hoop ik het tegen januari aan te kunnen om er een cursus bij te nemen. Jammer van het semester vertraging dat ik oploop, maar ik ben blij dat ik eindelijk een minimum aan duidelijkheid heb om nu gericht op zoek te gaan naar wat ik nog wil bijleren om op termijn mijn eigen droomjob te creëren.

+ Het allerbeste kwam gisteren. De 3 vrienden die vroeger meerdere avonden per week bij mij en mijn ex over de vloer kwamen en met wie we allebei het contact verloren na de breuk, kwamen gisteren langs voor een – indoor – barbecue. Na een pauze van 6 jaar waren we gisteren weer even compleet. Ik had er de hele week naar uitgekeken, en het was helemaal zoals ik het had verwacht: alsof er niet al die jaren tussen hadden gezeten sinds we elkaar voor het laatst zagen. Van zo’n avonden kan ik met gemak nog een week nagenieten, en dat is exact wat ik ga doen.

Advertenties

8 gedachten over “The Jar Project #33

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.