Any time, any place

friends

Ze herkenden het huis niet meer. In hun hoofd stond de voordeur nog op de plaats waar al lang een raam staat en waar vroeger het toilet was, troffen ze nu mijn wasmachine aan.

Het beviel hen wel, de nieuwe versie van het huis dat hun tweede thuis was toen ze nog bij hun ouders woonden en mijn ex en ik de enigen waren die al op eigen benen stonden. Meerdere avonden per week brachten ze bij ons door, en elke keer werd er even veel en even hard gelachen.

We hadden ook geen enkele reden om niet te lachen, toen. We waren jong en de wereld lag aan onze voeten. Het enige wat we moesten doen, was ervoor zorgen dat we ’s ochtends op tijd op ons werk verschenen en onze rekeningen betaalden. We werden samen groot met ons vijven, en we deden dat met de controller van de Playstation in de ene hand en een pint of een joint in de andere. En al lachend.

Afgelopen weekend lachten we even hard als weleer. Na elkaar 6 jaar niet meer gezien te hebben, waren we voor het eerst weer compleet: de 3 vrienden waren er, mijn ex was er, en er was zelfs een ‘nieuwkomer’: mijn wederhelft die de vrienden nog nooit had ontmoet. Het leek alsof ze pas een paar dagen eerder nog door de voordeur waren gewandeld die al lang een raam is.

De dag erna weende ik.

Na de breuk met mijn ex heb ik om veel gerouwd, maar nooit om die ontelbare zorgeloze avonden waarop we met zijn allen toch zo hard gelachen hebben, toen het leven nog simpel was en het leek alsof alles altijd zou blijven zoals het toen was.

Na al die jaren heb ik eindelijk ook om dat verlies gerouwd. Alsof dat pas kon op het moment dat ik troost kon putten uit het besef dat ik niet echt iets heb verloren.

Want de voordeur staat niet meer waar ze stond en we hebben wat meer donkere dagen op onze teller, maar zet ons samen en we lachen weer even hard als vroeger. Eender waar, eender wanneer.

Advertenties

6 gedachten over “Any time, any place

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.