Goed begonnen

kp

Ziezo, de eerste dag van waar ik zo lang naartoe gewerkt heb, is achter de rug en hij was van begin tot einde heel geslaagd.

’s Ochtends had ik de luxe om op een vrijwel lege bus te stappen en 10 minuten later alweer uit te stappen aan het station van Leuven. De rest van het traject legde ik te voet af, want één van de dingen die ik gratis bij een nieuwe job hoopte te krijgen, was kunnen genieten van de sfeer die er hangt in een stad die zichzelf stilaan op gang trekt ’s ochtends. En boy, wat heb ik ervan genoten onder de ochtendzon.

Samen met de collega en een paar mensen van het hoofdkantoor ruimden we de hele voormiddag puin, richtten we de winkelruimte verder in en haalden we al een deel van de collectie uit de dozen. Omdat het om een winkel gaat die nieuw is in ons land, had ik nog geen heel duidelijk beeld van wat die collectie zou inhouden, maar na een eerste blik op wat er uit de dozen kwam, weet ik al dat ik zal moeten oppassen om niet zelf mijn eigen grootste klant te worden.

Na een heerlijke lunch op een zonovergoten terras bleek de computer nog op het hoofdkantoor te staan, waardoor we niet echt meer iets konden doen. Mijn nieuwe collega en ik besloten onze onverwacht vrije namiddag dan maar in te zetten op het terras van het café waar we een paar weken geleden allebei, en vlak na mekaar, een geslaagde sollicitatie aflegden.

Ik deed nog wat boodschappen in de ondertussen bloedhete stad, leverde mijn laatste stempelkaart in en kwam tegelijkertijd met een bus die mij thuis kon brengen aan in het station.

Na een verkwikkende douche thuis kreeg ik als bonus ook nog eens een telefoontje dat het geen zin had om vandaag voor de middag in de winkel aanwezig te zijn, omdat de computer eerst moet geïnstalleerd worden voor we onze opleiding kunnen krijgen. Fine by me.

Het zal niet alle dagen feest zijn. Binnenkort zal ik al eens met minder aangename klanten in aanraking komen, in de gietende regen naar de bushalte moeten stappen en op kalme momenten de nieuwe winkelmuren opkruipen van verveling.

Maar deze eerste werkdag was met grote voorsprong de beste eerste werkdag die ik ooit had. En goed begonnen is half gewonnen, right?

Advertenties

13 gedachten over “Goed begonnen

  1. Ik ben ZO benieuwd naar waar je werkt, ben mijn hersens aan het breken over waar er nieuwe winkels zijn geopend in ’t stad, maar ik kom op geen ene (behalve n Vaud maar dat lijkt me een ander soort kleren dan die op jouw foto). Ik zal nog eens heel goed moeten zoeken hihi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.