The Jar Project #36

The Jar Project

Zo ongeveer alles wat voor de Jar geschikt is deze week, gaat over werk. Hoe kan het ook anders, met een eerste werkweek die op maandagochtend begon en pas op zaterdagavond eindigde. De highlights van de eerste week fulltime werken na een pauze van 3 jaar:

– De sfeer zat er al vanaf de eerste dag goed in. Naast het feit dat we in de namiddag wat tijd doorbrachten op een terras, was het ook een hele opsteker dat mijn collega en ik al direct op elkaar ingespeeld waren alsof we al jaren samenwerken. We zullen maar zelden samen aan het werk zijn, maar weten dat we op elkaar kunnen rekenen, is veel waard.

– Ik vond de perfecte broek waar ik al jaren naar op zoek was. In mijn eigen winkel nota bene, en aan een fikse korting uiteraard. Halleluja!

– We zijn erin geslaagd om op de geplande dag te openen. Ik had de eer om die dag voor mijn rekening te nemen, en ik leerde: ik ben in staat om na amper een halve dag opleiding op mijn eentje een gloednieuwe winkel te openen, een hele dag niks kapot te maken en hem ’s avonds probleemloos weer te sluiten.

– De winkel naast ons behoort tot dezelfde groep, dus we hebben semi-collega’s naast de deur. Het is een behoorlijk komisch duo, genre Statler & Waldorf in vrouwelijke vorm, dus op dode momenten kan ik daar zeker wat entertainment vinden.

– De rest van de verkoopsters in de buurt blijkt ook een gemeenschap op zichzelf te zijn; er worden al eens samen sigaretjes gerookt of ’s ochtends voor de opening samen koffie gedronken. Nu ben ik niet iemand die behoefte heeft aan elk uur van de werkweek collega’s om me heen, maar weten dat er toch een groep vrouwen in de buurt is waarmee af en toe eens een woordje mee gewisseld kan worden is toch een aangenaam idee.

– Gisteren mochten we, gezien de braderie in onze straat, samenwerken, en hadden we een hele leuke dag. We haalden een omzet die we nooit verwacht hadden op de 2de dag na de opening, dus stiekem hopen we dat we op termijn toch 24 uur per week mogen werken en de zaterdagen samen mogen staan.

– We kregen veel complimenten van klanten die het een toffe winkel vonden en zeker nog zullen terugkomen.

– Ik zag gisteren verschillende oude vrienden terug die ik al dik 10 jaar niet meer had gezien.

– Drie kwartier voor de sluiting zag het lief op Facebook (uhu) dat we 5 jaar samen waren, dus haastte hij zich naar de winkel en trakteerde hij op pizza in één van mijn lievelingsrestaurants. Hij bleek ook een poging tot poetsen en wassen gedaan te hebben, ‘want ik werk nu ook dus moeten we het wat verdelen’. Ik verslikte me nog net niet in mijn pizza toen ik dat hoorde, maar ik heb hem zeker niet tegengesproken.

Advertenties

8 gedachten over “The Jar Project #36

  1. Leuk dat het je zo goed bevalt,……en ik denk dat jij in een leuke kledingwinkel bent beland,……hopelijk kan je er groeien en veel genieten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.