The Jar Project #38

The Jar Project

Van een echte goedlopende routine is nog geen sprake, maar het leven zoals het er de komende maanden zou moeten uitzien krijgt stilaan vorm. Het beste van de afgelopen week:

* Na 2 weken afwezigheid kon ik terug een dag in het asiel gaan werken. Ik trof er veel dingen aan die me blij maakten: een paar lege kooitjes, wat betekent dat er weer een paar kittens een nieuwe thuis vonden, de allerkleinsten die weer flink gegroeid waren en een gigantische donatie van een winkel in de buurt waarmee we weer een paar maanden verder kunnen. Maar vooral ook het gevoel van weer even thuis te komen, te midden van dat nieuwe leven waar ik nog aan moet wennen.

* Net toen ik snel buiten een sigaret ging roken tijdens het werk, begon de jonge kerel die wat verderop stond met zijn gitaar ‘Hard times’ van The Scabs te zingen. Noem mij gerust een dinosaurus, maar ik hou van dat lied. Van The Scabs tout court eigenlijk.

* Na mijn vorige episodes met angststoornissen had ik nooit echt het gevoel dat er iets veranderd was. Dit keer had ik al een hele tijd het gevoel dat het wel zo was, en ik zag er deze week het bewijs van. Want terug gaan werken is niet alleen maar één groot feest, er zijn ook momenten waarop het weer moeilijker gaat. Maar ik merk dat ik er anders mee omga deze keer, en dat ik er blindelings op vertrouw dat ik alles wat ik op dat moment nodig heb, ergens in mij heb zitten.

* Af en toe waan ik mij terug in Antwerpen. Wanneer het lief op weg naar huis van zijn werk in Leuven halt houdt bijvoorbeeld, we te voet naar de school stappen om ons in te schrijven voor de Italiaanse les en we op weg naar de bus een klein exotisch winkeltje binnenstappen om groenten te kopen. Hoewel steden in principe hectischer zijn dan afgelegen dorpen, voel ik mij in het stadsleven veel relaxter. Er moet na het werk niet snel naar huis gereden worden om nog vlak voor sluitingstijd in die ene supermarkt terecht te kunnen; in een stad is zo ongeveer alles op zo ongeveer eender welk tijdstip mogelijk. Zalig.

* Ik had me nog altijd geen betere collega kunnen wensen. Hoewel we nooit samen op het werk zijn, is zondag de enige dag waarop we erin slagen om mekaar met rust te laten. De rest van de week kunnen we maar een paar uur overbruggen zonder elkaar te horen. Een kleine girl crush op het werk, jawel.

* Elk jaar zorgen de vrijwilligers van het dierenasiel voor de coördinatie en de logistieke ondersteuning van een fashion show. Het geld dat we daarmee verdienen gaat integraal naar het asiel. Dit jaar kreeg ik de leukste job toebedeeld; zorgen dat de modellen in de juiste kleren op het juiste moment op de catwalk verschenen. Ik liep me de benen onder het lijf om alles in goede banen te leiden, zocht noodoplossingen voor schoenen die van de voeten van de modellen schoven, zorgde dat er nergens nog kaartjes uit T-shirts kwamen piepen en overhandigde de juiste zonnebrillen aan de juiste mannen. Ge weet wel, zo van die mannen met een sixpack als in de reclame van Calvin Klein. Die in de kleedkamer nonchalant op de juiste outfit stonden te wachten. In hun boxershort. #kwijl

* Voor het eerst in meer dan 15 jaar leven met fretjes (lees: er continu op letten dat alle deuren en schuiframen potdicht zijn of dat de deur van de kooi echt echt echt wel dicht is) is mijn laatste fretje er vrijdagavond in geslaagd om te ontsnappen. Dat betekent meestal maar één ding, want een fret die vertrekt, komt in principe niet meer terug. Ze zijn zo nieuwsgierig dat ze blijven lopen en snuffelen en er domweg niet aan denken om terug te gaan naar waar ze vandaan komen. Net toen ik, me erop voorbereidend dat het tevergeefs was, haar buiten wou gaan zoeken, stond ze echter als een klein waterratje helemaal doorweekt voor de deur. Haar afkeer van water was groter dan haar nieuwsgierigheid, en ik ben nog nooit zo blij geweest met een fikse regenbui.

Advertenties

2 gedachten over “The Jar Project #38

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.