#boostyourpositivity: 1, 2, 3

brkfst

Mijn ochtendroutine is gebaseerd op, hou u vast, de drie stappen van Herbalife.

Dat komt zo: angstaanvalgewijs zijn de ochtenden het moeilijkst. Het is bijna een dwangneurose, de manier waarop ik de eerste minuten van elke dag angstvallig check of mijn lijf nog werkt zoals het hoort en of ik in staat ga zijn om te doen wat ik die dag moet doen.

Dat dwangritueeltje zorgt voor net genoeg stress om geen hap door mijn keel te krijgen ’s ochtends. Op brood, fruit of een bord havermout knabbelen en het proberen door te slikken voor 11 uur ’s ochtends; ik bijt nog liever mijn eigen been af.

Enter het vloeibare ontbijt, een veel te duur, op leugenachtige verkooppraatjes (nee, ge valt daar echt niet van af, en nee, een hoop poeder is echt niet gezonder dan een ontbijt van pure producten) gebaseerde concept dat voor mij een wereld van verschil heeft gemaakt in de manier waarop ik opsta en de dag inga.

Anderhalf jaar geleden besloot ik het ten einde raad een kans te geven en ging ik langs bij een vriendin die de producten toen nog verkocht. Het ontbijt van Herbalife, vertelde ze me, bestond uit 3 stappen.

De eerste stap is een glas water met een scheut aloë vera, die iets goeds zou doen met uw darmen maar vooral veel geld in het Herbalifelaatje brengt. Het was verdomd lekker, dat wel, maar zolang ik niet voel dat mijn lijf daar ineens hypergezond van wordt, geef ik mijn geld daar niet aan.

Nadat mijn fles aloë vera leeg was, kocht ik dus geen nieuwe, maar ik behield wel de gewoonte om direct na het opstaan een groot glas water te drinken. Overdag ben ik geen grote waterdrinker, dus dat eerste glas heb ik dan toch al binnen elke dag.

De tweede stap is een poeder dat doorgaat voor een soort van citroenthee, ook met een functie die ik ondertussen vergat. Ook weer heel lekker, maar voor mij zijn geld niet waard. Toch behield ik ook deze gewoonte, zij het dan met gewone citroenthee die in elke supermarkt te vinden is. Terwijl ik mijn glas water naar binnen gooi, zet ik water op voor mijn thee.

teatime

Met een tas die veel te heet is om direct van te drinken, ga ik naar de badkamer voor een douche. Zonder dat laatste voel ik mij de hele dag plakkerig en vies, dus dat is non-negotiable, zelfs als ik zou wakker worden op het moment dat ik al op mijn werk had moeten zijn. Geen douche, niet buiten, punt.

Terwijl ik mij aankleed en opmaak, nip ik af en toe al wat van mijn thee. Hij is meestal nog niet op tegen de tijd dat ik weer beneden ben, dus terwijl ik mijn vochtgehalte verder op peil breng, maak ik de vaatwasmachine al leeg en spijs ik de vierpotige hongerigen.

De derde stap is de enige die ik in zijn originele vorm behouden heb: een paar scheppen poeder gemengd met sojamelk. Ik gooi er ook altijd een schep proteïnepoeder bij om langer een verzadigd gevoel te hebben. Tijdens het opdrinken van mijn ontbijt, waar ik toch de eerste twee uur van de dag mee doorkom, pak ik mijn spullen en ruim ik nog wat op of bereid ik het avondeten al voor.

Hoewel ik geen ochtendmens ben (echt, zeg het eerste uur van de dag niks tegen mij, want ik vind alles wat ge zegt OERDOM en ik roloog u gewoon van de baan), verzet ik behoorlijk wat huishoudelijk werk voor ik de deur uitga. Het feit dat ik een vloeibaar ontbijt tot mij neem, vergemakkelijkt die zaak natuurlijk, maar zelfs voor die tijd was gaan zitten om rustig te ontbijten geen optie voor mij. Een zittend gat moet ge van mij niet verwachten.

Wanneer ik vind dat het huis opgeruimd en proper genoeg is, en geen minuut eerder, ga ik de deur uit. Met een handtas vol eten voor de rest van de dag, uiteraard.

Ik heb misschien niet de gezondste manier om de dag te starten, maar voor mij is dit de eerste en enige manier die ervoor zorgt dat ik na 35 jaar mijn dag niet meer vol angsten en dwangvoederen begin, en dat is mij véél waard. Dat ellendige gevoel dat vroeger tot de middag onder mijn vel bleef zitten is verdwenen, en dat dankzij een paar scheppen poeder in de ochtend zeg.

Geniet van uw ontbijt & have a nice day!

Advertenties

8 gedachten over “#boostyourpositivity: 1, 2, 3

  1. Klinkt goed dat ritueel van jou! Ik geraak niet verder dan twee eetlepels yoghurt eten als ik op’t werk ben toegekomen. En dan moet ik dat nog binnenwringen. Tegen tien uur mag je me wel al een lasagne met extra kaas voorschotelen héhé.

  2. Dat is een gigantische ochtendroutine, cool,…….vroeger deed ik ook enorm veel voor het huishouden ’s morgens, heb dat afgeleerd, gaf me enorm veel stress,…..en ik weet niet hoe het komt, maar het lijkt erop hoe ouder ik word hoe meer avondmens ik word,….en je ontbijt dat telt,…..;-)

      1. Maar dat is het hier ook hoor, maar ik li niet meer te stofzuigen en te dweilen en af en toe draait de droogkast nog,….

    1. Zo goed als elke dag ja, maar ik gooi daar echt alles in. Er zijn veel mensen die kommen of ander spul met de hand afwassen maar daar maak ik mij niet moe aan met een machine in huis zene.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.