Shooting for the moon

moon

Dat ik het meen, met dat van New York. Ik nam al wat gidsen mee uit de bib en surfte al wat rond op zoek naar prijzen van tickets en kamers.

En dan ineens, te midden van het voorbereiden van een droom, overvalt mij die vraag: waarom heb ik hier zo lang mee gewacht?

Ik wil dit al heel lang, maar heb er nooit werk van gemaakt. Als jonge tiener kocht ik geen videocassettes van Titanic, maar documentaires over New York. Keer op keer liet ik me door datzelfde filmpje meenemen langs alle bezienswaardigheden, tot ik in mijn hoofd daar beter de weg wist dan in mijn eigen stad. En toen keek ik er nóg eens naar, en droomde over de dag dat ik echt tussen die reusachtige gebouwen zou staan.

Eens ik werk had en ik had kunnen sparen voor mijn droom, deed ik het echter niet. Ik zou dat geld nooit bij elkaar krijgen, dacht ik, want ik had jong een huis gekocht waar ik nog meerdere jaarlonen aan verbouwingen moest inpompen. Ik zou daar de tijd niet voor hebben, vertelde ik mezelf, want zo’n reis voorbereiden gebeurt niet op 5 minuten en er was altijd wel iets anders dat moest gedaan worden. Aan de lange vlucht daar naartoe durfde ik niet eens denken.

Als ik er nu aan terugdenk, vind ik het de grootste onzin die ik had kunnen uitkramen, met dank aan die jaren waarin tijdelijk ECHT niks meer mogelijk was. Het klinkt als een reeks flauwe excuses om maar niet te moeten leven, nu, en ik ben zo blij dat ik van die onzin verlost ben.

Als ik het echt zo graag wil, dan zal ik wel maken dat ik een manier vind om dat geld op tafel te leggen, vind ik nu. Er zullen andere dingen voor moeten wijken, maar dat zullen dan dingen zijn die ik niet zo belangrijk vind als ik nu denk. Die ben ik sowieso liever kwijt dan rijk, dus ik kan er alleen maar bij winnen, tot ver nà New York.

Hetzelfde met dingen waar ik misschien geen geld, maar wel tijd in stop: hier en daar zal ik wel kunnen besparen ten voordele van tijdsbestedingen waar ik meer aan heb. Als ik echt zo bang zou zijn voor zo’n lange vlucht, dan zou ik nooit verder denken dan die vlucht, terwijl het enige waar ik nu aan denk de energie van de stad is die ik zo graag wil voelen.

Dus ik meen het echt, dat van New York. Na meer dan 20 jaar dromen ga ik doen.

Mijn doel is volgende lente. Financieel zal dat waarschijnlijk onhaalbaar blijken, maar het zal me niet tegenhouden om toch een poging te wagen. Shoot for the moon. Even if you miss, you’ll land among the stars, right?

En in 2017 krijgen we ongetwijfeld ook een prachtige lente waarin ik mijn droom kan realiseren, mocht het in 2016 niet lukken. Maar lukken zal het, en het zal niet nog eens 20 jaar duren.

Advertenties

11 gedachten over “Shooting for the moon

 1. Zeker doen! De prijzen regelmatig checken op skyscanner.be en je vindt zeker koopjes voor in het voorjaar. Logement: kijk op airbnb, hele mooie en betaalbare logies, echt aan te raden!
  Ik was dezelfde soort tiener, ik droomde van New York. Op mijn 22e ben ik drie maand in Amerika gaan werken als vrijwilliger, maar mijn vlucht, kost en inwoning werden betaald. Op het eind van die reis heb ik er nog vijf dagen New York aangeplakt: ZALIG!

 2. Go go go Nina!!
  Met familie heb ik in mei drie dagen in New York verbleven in een mooi appartement via air bnb, veel goedkoper dan een hotel en je krijgt er direct een persoonlijke ervaring bovenop 🙂
  De stad vond ik iets te druk (maar dat kan ook met mijn vermoeidheid te maken hebben na een familiebezoek en roadtrip van twee weken ;))
  Wat ik geweldig vond was het eten! De High Line (inclusief lekkere ijsjes en kunst)! Het monument voor 9/11… (Kippenvel) en als laatste echt tof om te doen is de Ferry nemen naar Staten Island (gratis een geweldig zicht op de skyline en het Vrijheidsbeeld) en ohja, minder bekend maar ook heel fijn: The Cloysters.

  1. The Cloysters en de High Line staan inderdaad al op mijn lijstje! Jullie logeerden echt bij iemand thuis die daar ook rondliep dan? Is dat allemaal goed verlopen?

   1. Wel, dat waren twee huisjes naast elkaar en die jongen die dat doorverhuurde woonde daar eigenlijk naast zijn ouders. Als er dan gasten waren ging hij bij hen logeren 🙂 we hadden echt een heel huisje voor ons alleen, keuken, badkamer, drie slaapkamers, zelfs garage. Enige nadeel was dat het niet geweldig proper was… (Ne jonge gast alleen.. ;)) Maar voor zo’n prijs, tja. We zagen hem ook af en toe, z’n ouders en z’n hondje 🙂 en hij heeft ons uiteindelijk ook nog naar de luchthaven gebracht (wel tegen betaling, nothing is free in NY…) dus al bij al een goede ervaring! Lees vooral de reviews erop na en mijn broer had via air bnb zelfs een Vlaamse gevonden die ook in hetzelfde huisje had gelogeerd en dus persoonlijke feedback kon geven en al onze vragen kon beantwoorden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.