The Jar Project #44

The Jar Project

We hebben redelijk wat zon gehad de voorbije week, en dat maakt al veel goed. De andere bonussen die ik deze week kreeg:

* Ik wist natuurlijk al wel dat ik 24 uur mocht blijven werken in plaats van af te zakken naar 18 uur, maar mijn nieuw contract tekenen was toch nog een ‘echtere’ garantie over hoe mijn winter er zal uitzien. Die duidelijkheid doet goed, na jaren van onzekerheid over of, hoe(veel) en wanneer ik terug zou kunnen werken.

* De verandering van het uur had zo zijn voordelen. Of beter, het feit dat ik de klokken niet meteen aanpas had zo zijn voordelen. Een extra uur vrije tijd bijvoorbeeld, toen ik besefte hoe laat – of vroeg – het in werkelijkheid was. Zo’n cadeau wil ik elke week wel eens krijgen!

* Op die 2 maanden dat ik werk heb ik al meer gelezen dan anders op een heel jaar. Zo hard als ik er eerst tegenop zag om afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer, zo zalig vind ik het nu om die tijd te vullen met lezen. Ik kijk echt elke ochtend en avond uit naar mijn ‘leeskwartiertje’, het is de perfecte overgang tussen privé- en werkuren. Ook thuis lees ik af en toe weer, iets wat zoveel leuker is als er geen schuldgevoel van ‘ik zou moeten werk zoeken in plaats van te lezen’ bij komt kijken.

* Anderzijds is met de auto opgehaald worden na het werk ook geen straf natuurlijk. Zeker niet als er onderweg naar huis gestopt wordt aan de spelletjeswinkel en de kebapzaak. Het eerste uur van mijn weekend was zo al direct het beste uur.

* Hoewel de verwarming op de bovenverdieping vrij recent geplaatst werd, lijkt het een onmogelijke opgave om de boel daar warm te krijgen. Wanneer het dan toch eens lukt en ik in een ruimte die de perfecte temperatuur heeft in mijn bed kan kruipen, heb ik altijd het heerlijke gevoel dat ik in een luxueuze hotelkamer ben beland in plaats van in mijn persoonlijke slaapdiepvries.

* Hij is 3 maanden een beetje uit zijn hum geweest over die miniversie van hem die we in huis haalden, maar sinds kort komt Jack weer elke avond een kwartiertje bij mij liggen. Hij trekt eventuele dekens en kussens weg zodat hij echt tegen mij kan liggen, duwt dan met zijn kleine kopje heel hard tegen mij alsof hij nóg dichter tegen mij wil liggen en ligt vervolgens een tijdje gelukzalig te spinnen. Niet te lang natuurlijk, dat laat zijn trots niet toe. Maar toch: mijn favoriete kwartiertje elke avond!

* De miniversie a.k.a. Opvangkitten heeft eindelijk een naam. Het lief, dat er ondanks al mijn tegenargumenten van overtuigd was dat het een katertje was, wou voor Isidoor gaan. Ik was niet echt te vinden voor die naam, maar ik heb altijd gezegd dat als hij Opvangkitten wou, hij het moest regelen en het zijn kat zou zijn. Toen we na de operatie een kitten met draadjes in haar buik terugkregen, was ik dus heel erg blij met mijn gelijk en schakelde mijn wederhelft van Isidoor (echt, waar haalt hij het??) over naar Izzy. Welkom Izzy, blijf nog maar een hele tijd klein en schattig. Maar leer het bloempotten tegen de grond keilen maar snel af, want je baasje kennende gaat hij niet degene zijn die het je afleert.

* Nu ik alleen nog voor en na de openingsuren van de winkels door de winkelstraten loop, is het eens zo hard genieten om op zaterdag eens thuis te zijn en zelf nog eens klant te spelen. In plaats van me voorbij donkere etalages te haasten op weg naar mijn werk of de bus, slenterde ik zomaar wat door de straten en stapte ik overal binnen waar ik eens een kijkje wou nemen. Iets kopen deed ik niet, maar dat maakte het plezier van een Echt Weekend te hebben er zeker niet minder op. Mijn batterijen zijn weer opgeladen om morgen aan een nieuwe werkweek te beginnen!

Advertenties

6 gedachten over “The Jar Project #44

  1. Wij hebben hier ook zo’n exemplaartje rondlopen die ’s nachts graag dicht tegen mij aan komt liggen in bed. Het liefst onder de dekens en dan maar spinnen 🙂
    Doet inderdaad deugd dat zonnetje!

  2. Ik heb dat juist nodig een diepvriesslaapkamer 🙂 de enige kamer in huis waar de chauffage noooooit op mag en het raam zo ver mogelijk open moet. Flanellen lakens ftw 😉
    Jack is geweldig… zo lief 🙂

    1. Jack is echt de liefste van de wereld! 🙂 Ik heb het die eerste minuten in bed altijd IJSkoud, maar eens ik in slaap val, zweet ik mij te pletter. De chauffage mag dus ook maar alleen op om de slaapkamer wat voor te verwarmen, maar daarna gaat ze onherroepelijk dicht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.