Want er zijn grenzen

sick
trazeetravel

De wederhelft kwam gisteren met een stevig gevalletje buikgriep thuis van het werk. Dan ben ik altijd op mijn hoede, want overgeven blijft één van mijn grootste angsten en ik vind het zeker nu niet het moment om welke angst dan ook aan te wakkeren.

Ik bleef dus een beetje angstvallig uit zijn buurt, gisteren. En ik waste mijn handen misschien iets vaker dan anders. Maar ik was wel zo grootmoedig om mijn kant van het bed dichtbij de deur aan hem af te staan, zodat hij ’s nachts sneller in de badkamer zou zijn als het nodig was.

Het bleek niet nodig, gelukkig. Maar terwijl hij sliep als een baby, lag ik te draaien en te keren aan de verkeerde kant van het bed. Het klopte niet, dus ik lag er wakker van. De paar keren dat ik toch indommelde, hoestte ik mezelf weer wakker, want ook ik werd slachtoffer van een kudde microben. Maar ik zei niks, want buikgriep hebben is wel erger dan dat.

Om de ziekste van ons twee niet ook wakker te houden, bracht ik het grootste deel van de nacht dus door in de zetel met National Geographic als entertainment. Tegen de tijd dat het licht werd, viel ik eindelijk in slaap.

Om niet veel later wakker gebeld te worden. Door de wederhelft, die me vanuit bed belde. Hij vroeg zich af waar ik was, en hij voelde zich wat slapjes dus hij wou iets eten. Bij voorkeur iets wat niet in huis was natuurlijk, waardoor ik nog half slaapdronken naar de winkel kon gaan. Maar ik zei niks, want buikgriep hebben is wel erger dan dat.

De rest van de dag bracht ik hem alles wat hij nodig had, masseerde ik zijn pijnlijke nek en maakte ik op zijn vraag eten dat hij vervolgens toch niet opat. De hele dag zei ik niks, want buikgriep hebben is wel erger dan dat.

Maar buikgriep of niet, vannacht eis ik mijn kant van het bed weer op, en als hij ligt te woelen van mijn gehoest, mag hij naar de zetel verkassen. Anders ben ik morgen pas echt moe en ziek en dat wil niemand meemaken. Want dat is wèl erger dan buikgriep hebben.

Advertenties

12 gedachten over “Want er zijn grenzen

  1. Zo grappig, het heeft een dikke smile op mijn gezicht doen verschijnen:-).
    Enne, dat van dat overgeven ken ik, ik ben er ook als de dood voor…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.