The Jar Project #52: the mother of all TJP’s

The Jar Project

Ik postte een jaar lang elke zondag de mooiste momenten van de voorbije week. Vaak waren het de kleine momenten die het mooist waren, maar er zaten ook meer grotere hoogtepunten in het jaar dan ik op voorhand had verwacht. Mijn toppers van 2015 op een rij:

+ Ik zette mijn jaar positief in met 30 days of positive posting.

+ Om het effect niet verloren te laten gaan, bleef ik wekelijks een Jar Project posten.

+ Ik richtte een eigen ‘praktijkruimte’ in om mensen te coachen.

+ Ik werd eindelijk werkloos en was daar blij mee. Voor wie langdurig ziek is, is uzelf genezen verklaren en werkloos zijn een serieuze promotie.

+ Voor ik het wist, toverden deze 2 snuitjes al een jaar lang verschillende keren per dag een glimlach op mijn gezicht. Ik heb al mijn huisdieren graag gezien, maar doordat ik hen letterlijk met de papfles grootbracht, zijn zij toch mijn grootste geluk en tegelijk mijn zwakste plek.

+ Wie werkloos is, solliciteert, dus ook ik waagde me eraan. Ik moest het eerst een paar keer afleggen tegen mensen die wel ervaring hadden in de sector waarin ik solliciteerde, maar alle gesprekken waren wel positief en zorgden voor moed om te blijven zoeken.

+ Tussen het solliciteren door slaagde ik voor de laatste examens en rondde ik mijn driejarige opleiding tot gezondheidscoach af. Hoe ik er net in de drie moeilijkste jaren van mijn leven in slaagde om een opleiding vol te houden, snap ik nog altijd niet, but I did it anyway.

+ Niet elke dag was een groot feest, wel integendeel. Ik kwam nog vaak oog in oog te staan met mijn grootste angsten, maar steeds vaker en steeds makkelijker won ik het gevecht.

+ Mijn twee grootste angsten bleven gaan werken en op een vliegtuig zitten. Met een bizarre mix van angst en toch vertrouwen in een goede afloop stapte ik desondanks voor het eerst in jaren weer op een vliegtuig, en zat daar twee keer vier uur de relaxte toerist uit te hangen alsof het niks was.

+ Die overwinning gaf me de boost die ik nodig had om met het volste vertrouwen voor een job te gaan. Als ik een paar uur opgesloten op een vliegtuig kon doorbrengen zonder angstaanval, dan moest werken ook lukken. Een dikke maand na de vliegreis bleek dat het lukte, want ik had na 3 jaar eindelijk weer een vaste job te pakken.

+ Bijna ongemerkt was er ondertussen een nieuwe bewoner ons huis binnen geslopen. Opvangkitten werd na maanden opvang onze eigen Kungfukitten. De meest uitgesproken zin van deze herfst werd hier in huis daarmee “Izzy, néén!!”, want letterlijk een week nadat de adoptiepapieren getekend werden, veranderde ze in een klein satanskind dat bloempotten tegen de grond keilt en als een aapje aan de takken van onze grootste plant hangt. Veel corrigeren dus, maar ook even veel ambiance met vierpoter nummer 5 in huis.

+ Er waren een paar accidents de parcours, maar ik was erop voorbereid en vond een manier om ermee om te gaan.

+ Ik kreeg de smaak te pakken en vroeg voor het eerst in mijn leven op de man af wat ik wou: meer uren werken. En ik kreeg het nog ook.

+ Ik overschreed de gedoemde kaap van 2 maanden en wist dat het goed zou komen.

+ Als kers op de taart ging ik een maand later ook over een andere grens en kon daarmee 2015 afsluiten met het gevoel dat ik exact die vooruitgang had geboekt waar ik bij het begin van het jaar op hoopte.

Een geslaagd 2015 wat mij betreft, waar ik nog een hele tijd dankbaar voor ga zijn. Zonder jullie was het natuurlijk niet hetzelfde geweest, dus bedankt voor weer een jaar van aanmoedigen en meeleven! Om het met de woorden van één van mijn lezers te zeggen: you guys rock!

Advertenties

19 gedachten over “The Jar Project #52: the mother of all TJP’s

  1. Ik heb je jar projects heel graag gelezen. Eigenlijk zou iedereen elke week eens een opsomming moeten maken van alle goeds. Ik denk dat het leven er dan veel mooier zou gaan uitzien !

  2. Ik vind het ontzettend dapper. Afgelopen half jaar zelf de ‘strijd’ aangegaan met een burn-out. Dus ik herken er wel heel wat dingen uit. Nog een lange weg te gaan en met vallen en opstaan. Ik wens je een prachtig 2016 toe!

    1. Ik schrok er zelf van toen ik het allemaal op een rijtje zag staan 🙂 Bedankt voor alle comments van het afgelopen jaar en een heel fijn 2016 gewenst! xxx

  3. Het was een goed jaar voor je. Ik heb enorm genoten van je vlogs. Zo leuk om zo af en toe eens een dagje met je mee te kijken. Ik wens je alvast een mooi en gelukkig 2016 toe!

    1. Het kriebelt al een tijdje om opnieuw te vloggen, maar mijn vriend heeft vakantie en aangezien ik hem er liever buiten hou, moet het nog even wachten tot na nieuwjaar 🙂 Een gezond 2016! x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.