Meet Don Quijote, my new BFF

saving-money-in-jar

Ik heb mijn geld eens geteld. Zoals de menschen vroeger deden; echte biljetten met de hand tellen, jawel.

Dat kwam zo: ik heb nog altijd een iPhone 3GS. Buiten het feit dat mensen wat meewarig kijken als ik hem bovenhaal en ik geen updates van apps meer kan installeren, doet hij het nog altijd prima. Ik geniet er ook nog elke keer intens van wanneer ik ernaar kijk en al die kleurrijke icoontjes zie oplichten op het scherm.

Hem vervangen ben ik dus nog niet van plan. Zo’n duur ding gaat pas weg wanneer het echt onbruikbaar is bij mij. Zo heb ik bijvoorbeeld ook nog altijd een iPod Shuffle 1G (klik echt eens op die link, want in uw hoofd ziet ge nu een ander model en ge gaat niet meer weten dat dit ooit bestaan heeft). Ik kreeg hem cadeau van IT’er – wie herinnert zich hem nog?? – en ik blijf hem gebruiken tot hij de geest geeft.

Helaas is alles wat na 1990 van een fabrieksband rolde gemaakt om binnen de paar jaar kapot te gaan. Met een iPhone die met zijn 5 jaar al 7 keer gepensioneerd is en mijn behoorlijk uitdagende financiële situatie van de laatste jaren moest ik bijgevolg wat vooruitziend zijn. Dat het ding vandaag nog quasi perfect functioneert, zegt immers niks over de dag van morgen. Het kan zomaar ineens gedaan zijn met die hippe gadgets van tegenwoordig.

Daarom legde ik een hele tijd geleden al een Heus iPhone Fonds aan. Het is nog net geen sok onder mijn matras, maar een boek van Don Quijote dat mijn moeder eens voor de grap meebracht van op reis en dat stiekem een kluis is, met sleutel en al.

Elke keer dat ik de laatste jaren geld kreeg voor verjaardagen of Kerstmis, ging het recht het iPhone Fonds in. Met een beetje geluk zou daar genoeg geld in zitten voor een nieuwe iPhone vóór de huidige het begaf.

Na de voorbije feestdagen had ik zo’n voorgevoel dat ik dat geluk bereikt had en besloot ik mijn geld eens te tellen. En what do you know, mijn gevoel klopte. Er zit genoeg dinero in mijn Fonds om een refurbished 5s – ik moet niet het laatste nieuwe model, er zijn grenzen aan hoeveel ik aan een telefoon wil geven – te kopen.

Ik ga dus geen hartverzakking krijgen wanneer mijn museumstuk het begeeft én ik kan een nieuw fonds oprichten. Voor een nieuwe auto bijvoorbeeld, want de mijne is ondertussen ook al 12 jaar oud. Al vrees ik dat mijn Don Quijote daar wat te klein voor is en zelf aan vervanging toe zal zijn tegen dat ik die som bij elkaar verjaard en gekerstmist heb.

Advertenties

19 gedachten over “Meet Don Quijote, my new BFF

 1. Misschien een domme vraag, maar ik merk nogal veel voor de Android smartphone toestellen van praktisch alle merken, koppelverkoop op. In de trend van “een Galaxy S6 voor 49 euro”, maar ge moet dan in de kleine lettertjes wel voor 24 een contract aangaan bij een provider als ik me niet vergis. Hebben ze dat ook niet voor iphones?

  1. Ja maar daar doe ik echt niet aan mee. Ik ga geen 2 jaar 75 euro per maand betalen als ik met een abonnement van 15 euro ook toekom, zeker nu sms’en ‘gratis’ is via Whatsapp.

 2. Wij hebben ook zo’n potje… De kids moeten er af en toe een centje insteken als symbolische bijdrage voor de naft…
  We zijn er vorig jaar een weekend van weg kunnen gaan! Zalig 🙂

 3. Geweldig! Wij hebben hier een kookboek in ons boekenrek staan waar we alle briefjes van verjaardagen, kerst, nieuwjaar, … in weg steken! Dat loopt ook aardig op na een tijdje en is een leuke extra voor als onze bouw eraan komt.. (sparen geblazen!)

 4. Zalig die Don Quijote 🙂 🙂
  Is YNAB niks voor u? Digitaal geld tellen is natuurlijk niet zo leuk als het cash en al in uw pollen houden, maar het heeft z’n voordelen, overzicht- en beheersgewijs.

   1. Je haalt het er echt uit… Ze zijn onlangs helemaal vernieuwd, ben het zelf nog aan het uittesten maar het is alleen beter geworden 🙂

 5. Ik had vroeger een envelopke op het werk (kon het geld zeker niet uitgegeven worden)… elke week stak ik er een centje of briefje in… en wou ik iets leuk… kwam het envelopke goed van pas. Zou ik terug moeten doen eigenlijk… het is zo fijn om geld uit te geven zonder te denken, past het wel deze maand 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.