In the cold zone

theoffice

Achter de keuken is nog een bijgebouw dat ooit eens gerenoveerd zal moeten worden. Het bestaat uit een gang die zowel naar het terras achter het huis als naar de tuin naast het huis leidt en een tweede ruimte die dienst doet als kelder, tuinhuis en zolder.

Vooral de gang is in slechte staat; wanneer het hard regent, loopt het water niet alleen onder de twee buitendeuren de gang in, maar druppelt het ook langs het dak, dat niet meer is dan wat plastic golfplaten, naar beneden.

Tussen de keukendeur en de kraan die ik gebruik wanneer ik water nodig heb in de tuin, is net plaats genoeg voor een stoel. Ik heb hem daar ooit gezet omdat dat de enige plaats is ‘in huis’ waar ik rook. Buiten het feit dat ik er relatief droog zit, zijn er geen extra voordelen tegenover buiten roken, want de temperatuur in die gang ligt geen 2 graden hoger dan die van buiten.Β Het is de oudste, koudste en meest onaangename plaats in heel het huis.

En toch. Sinds die stoel daar staat, is dat mijn favoriete plek om te bloggen. Er is niemand die daar rondloopt, er zijn geen tv-geluiden of andere afleidingen die me uit mijn concentratie houden. Wanneer ik daar zit, ben ik ‘in the zone’, in mijn eigen wereldje waar ik mijn gedachten zonder onderbreking de vrije loop kan laten.

In de zetel zit ik comfortabeler, ik heb boven een heel bureau waar ik me van alles en iedereen kan afsluiten en ook in de woonkamer heb ik een klein rek annex bureau waar ik met veel plezier naar kijk. Maar geen van allen werkt zo lekker als die paarse stoel in die vieze, koude gang. Alsof mijn inspiratie heeft beslist dat dat de meeste gunstige plek is, los van alle comfort en visueel genot, en ik maar moet volgen. Zonder klagen wat mij betreft, want daar waar inspiratie bruist, is waar ik het liefst ben.

Hebben jullie ook zo’n bizarre/speciale plaats om te bloggen, werken of studeren of ben ik de enige die met plezier kou lijdt om wat letters op papier te krijgen?

Advertenties

15 gedachten over “In the cold zone

 1. Ik ben blij dat ik geen onderkoelde inspiratie heb hoor. Het gedacht alleen al, in de kou zitten, brrrrr
  Moeten we nu besluiten dat, eens de plek gerenoveerd is, jouw inspiratie gaan opdrogen ?

 2. Tijdens mijn studententijd zat ik thuis vaak in een koude kamer te schrijven aan mijn thesis. Ik snap ook niet waarom ik niet meer comfort opzocht, maar tja, het werkte :-).

 3. Uh…. nee. Dit gaat volledig langs mij heen. Al moet ik zeggen dat als ik mijn ogen sluit en me er een voorstelling van maak het er wel heel cool uitziet. Letterlijk cool. Ik blijf toch maar in mijn warme woonkamertje zitten. πŸ˜€

 4. Ik kies toch graag voor het comfort van de zetel, de tafel of het bureau. En af en toe eens voor de trein! De koukleum in mij heeft het graag lekker warm!

 5. Nope, liever lekker warm gezellig binnen aan een bureau πŸ™‚
  Inspiratie komt bij mij door ervaringen die ik op gedaan heb, niet door in de kou te zitten πŸ˜‰

 6. Ik schrijf vaak in het Paradijs,…hoofdtelefoon op en schrijven maar,…..of hier thuis aan mijn tafel met een heerlijk kop koffie,…ik en kou het gaat niet echt goed samen πŸ™‚

  1. Nee hier ook niet, in de lente zit ik liever in mijn gang dan nu πŸ™‚ Met muziek kan ik al helemaal niet schrijven, dan ben ik meer aan het luisteren dan aan het schrijven.

 7. Vroeger zat ik ook te schrijven op mijn ijskoude slaapkamer (want mijn ouders zetten de chauffage uit als ze beneden de kachel aanstaken) en dat waren de beste schrijfavonden πŸ™‚ πŸ™‚ Nu verkies ik toch mijn warme zetel…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.