De boerendochter & de stadsmus

IMG_7378

En zo zit mijn eerste mini-vakantie sinds ik terug werk er alweer op. Samen met het lief en een paar vrienden gingen we er een paar dagen tussenuit richting Ardennen.

Het is niet mijn favoriete bestemming, wegens te donker daar. De huizen, de bomen, de bergen en rotsen; het is er net een tint te veel bruin en grijs voor mij. De sneeuw die er in de bossen en velden nog lag, maakte het wat minder deprimerend maar wel frustrerender om vooruit te komen tijdens de lange wandelingen die we er maakten.

De Ardennen kunnen niks goed doen voor mij, nee. Ik heb echt mijn best gedaan, maar het zal nooit echt klikken tussen ons.

Dat neemt gelukkig niet weg dat we ons geamuseerd hebben. Het deed deugd om van ’s ochtends tot ’s avonds in de gezonde buitenlucht te zijn, we hebben goed gelachen en heerlijk gegeten. Ik heb een paar minuten kunnen dromen van een spectaculaire redding met helikopter toen we de uitgang van het bos niet vonden en we zagen een eekhoorn in een boom klimmen en een hert voorbij huppelen.

Veel leute dus, maar de volgende bestemming mag voor mij weer in de bewoonde wereld zijn, met veel kleuren, echte straten en zon. New York in de lente ofzo, om maar iets te zeggen. Want voor een boerendochter zit er blijkbaar toch verdomd veel stadsmus in mij.

 

Advertenties

7 gedachten over “De boerendochter & de stadsmus

  1. Ik kan me daar wel in vinden! Al hebben de Ardennen ook wel hun mooie kantjes. De rust, de natuur, het water … Dat kan ook wel deugd doen.

  2. De Ardennen zijn mijn favoriete bestemming binnen België… Misschien moet je eens in oktober/november gaan, onder een staalblauwe lucht en dan de ontploffing van herfstkleuren, dat is mijn favoriete tijd van het jaar 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.